slo eng
OPOZORILO: Pregledujete spletno stran Kamfesta 2015!

Novice

Kamfest letos obiskalo preko 35.000 obiskovalcev

Cirkusom Kamfest in koncertom srbske pop skupine Artan Lili se je zaključil Kamfest 2015. Letošnjo, že 12. zaporedno izvedbo, so zaznamovali rekordi - tako po številu dogodkov, kot tudi po obisku. Na prizoriščih letošnjega festivala se je namreč zgodilo preko 100 dogodkov, ki jih je obiskalo preko 35.000 obiskovalcev!

K dobremu obisku je poleg številnih dogodkov nedvomno prispevala njihova žanrska pestrost - gostili smo namreč od gledaliških predstav za otroke in odrasle, koncertov velikih in nekoliko manjših glasbenih zvezd, športnih dogodkov, ustvarjalnih delavnic, pa vse do jazz programa, kino projekcij in programa za mlade. Seveda pa se nas je letos usmililo tudi vreme - 9 izjemno lepih dni in zadnji nekoliko deževen je izjemen vremenski izkupiček, vsaj v primerjavi z lanskim letom, ko je bilo deževnih dni skoraj polovico.

Organizatorji, soproducenti in soorganizatorji vsekakor upamo, da se naslednje leto zopet vidimo v tako lepem številu in s podobno "domačno" energijo, kot je bila letošnja - obiskovalci so se vsekakor počutili dobrodošle na vsakem kamniškem koraku.

Do srede septembra pa si lahko večere krajšate s prireditvami Poletja Pod gradom, ki ga organizira bar Pod gradom v centru Kamnika.

Se vidimo na Kamfestu 2016!

Deževalo le na odru

Vremenska napoved je kazala na to, da se bo po osmih zaporednih lepih dneh vreme na letošnjem Kamfestu končno sfižilo. A nekaj malega padavin je padlo še pred začetkom glavnega dogajanja osmega dne festivala. Pesem neba se je tako usula le na Glavnem odru, kjer je poln avditorij Malega gradu prisluhnil krškim rockerjem Demolition group.

V Keršmančevem parku se je še drugič predstavil Cirkus na mesec, v Samčevem predoru so Hip hop show pripravili plesalci Plesnega kluba Šinšin, na Gradu Zaprice sta razturala Milko Lazar in Zlatko Kaučič, na Večernem odru pa domači Matter.

Nedelja bo predstavljala zadnji dan letošnjega festivala - 12. izvedbo Kamfesta bodo zaključili Glumači iz Teatra Cizamo, cirkusanti v Samčevem predoru in srbski pop band Artan Lili na Glavnem odru.

Se vidimo še zadnjič!

Obvestilo: Odpoved Stand up večera z Denisom Avdićem in gosti

Spoštovani!

Zaradi izrednega dogodka žal odpovedujemo dogodek Stand up večer z Denisom Avdićem in gosti, ki bi se na Kamfestu moral odviti v soboto, 15.8.2015. Nadomestne prireditve na ta večer na Elektrininem odru Katzenberg ne bo. Več podrobnosti v prihodnjih dneh.

Vsem, ki ste vstopnice že kupili, bo kupnina povrnjena preko naslednjih poti:
- vsi, ki ste vstopnice kupili na prodajnih mestih, boste ob predložitvi kart kupnino dobili povrnjeno na prodajnem mestu, kjer ste vstopnice kupili
- vsi, ki ste vstopnice kupili preko spleta, vam bo kupnina avtomatično prenakazana na plačilno sredstvo, s katerim ste vstopnice kupili (TRR, kreditna kartica, Moneta, itd.)

Za več informacij smo vam na voljo na 041 360 399.

Opravičujemo se vam za morebitne nevšečnosti in se vam zahvaljujemo za razumevanje!
Ekipa Kamfesta 2015

Kamnik, 13.8.2015

Mladi levi še vedno mladostni

Mladi levi so legendarna slovenska skupina, ki je v prejšnjem tisočletju obstajala le devet let. V postavi se je izmenjalo kar 19 različnih glasbenikov, med njimi na primer Janez Bončina - Benč, Tomaž Habe in Petar Ugrin. Leta 1975 so delovanje dali na pavzo - za kar 40 let! Letos so razprodali koncerte v SiTi Teatru BTC, navdušili pa so tudi občinstvo Kamfesta. S svojimi r'n'b, funk in rock hitiči so privabili predvsem starejše občinstvo, a uživali so seveda tudi mladi.

Na drugih frontah: na Otroškem odru so nastopile udeleženke Pripovedovalske delavnice, ob istem odru pa malo kasneje še Jošt Jesenovec in Luka Piletič z ulično predstavo Izlet. Samčev predor je zavzel dvojec EUccordion, v Katzenbergu smo v predstavi Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli preverjali, kaj vse je bilo obljubljeno generaciji 1977, na Gradu Zaprice so nastopili Litošt, na Večernem odru pa Miki Solus.

Sicer pa smo doživeli tudi prvi letošnji kamfestovski dež, a ni bilo hudega, le ozračje se je malo odvročilo.

Jutri vremenska napoved sicer ni rožnata, a dogodkov na Kamfestu praviloma (če ne gre ravno za tornado) ne odpovedujemo. Jutri tako vabljeni na Ingress Mission day v Parku mladih, Cirkus na mesec v Keršmančevem parku, Hip hop show Plesnega kluba Šinšin v Samčevem predoru, koncert brežiških rockerjev Demolition group na Glavnem odru, na Lazar-Kaučič duet na Zaprice in na koncert hiphoperjev Matter na Večernem odru.

Kot že rečeno - Stand up večer z Denisom Avdićem in gosti žal odpade.

Se vidimo!

Kamfest odet v swing, jutri vsi na Haludovo

Šesti dan Kamfesta je v center Kamnika prinesel plesne ritme. Večerni program je namreč zaznamoval Kamniški swing večer z Dixie Shock bandom. Še pred tem so si najmlajši obiskovalci ogledali Zaljubljeno predstavo v izvedbi Andreje Zupančič, nekoliko starejši so hodili po Slacklineu, srednji generaciji pa je bil namenjen koncert Rudija Bučarja na Glavnem odru. Romantiki so odšli na projekcijo filma Pot v raj v Katzenberg, glasbeni sladokusci pa so prisluhnili Ireni Tomažin na Gradu Zaprice.

Jutri nas na glavnem odru čaka koncert legendarnih Mladih levov, na Zapricah koncert tria Litošt, na Večernem odru pa bo nastopil hrvaški kantavtor Miki Solus. Najzanimivejši dogodek pa se bo zgodil na Elektrininem odru Katzenberg - prihaja namreč Beton Ltd. s šovom Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli. Gre za predstavo, ki jo od vseh kamfestovskih dogodkov najbolj priporoča programski direktor festivala Goran Završnik.

Takole je zapisal:"Po dveh letih dogovarjanj nam bo uspelo: Beton Ltd. s predstavo Vse, kar smo izgubili, med tem ko smo živeli, skozi katero boste spoznali tudi zgodbo ene najbolj bizarnih in hkrati navdušujočih ter inspirativnih jugoslovanskih konstrukcij - zgodbo hotela Haludovo in preko njega zgodbo tavajoče generacije 1978.
 
Biser letošnjega programa festivala. Močno priporočam ljubiteljem gledališča in dobrih zgodb. Predstava bo v atriju Katzenberga zagotovo dobila prav posebno verzijo."

Za predstavo je na voljo le 80 sedišč, zato vam priporočamo čim prejšnji nakup vstopnic!

Se vidimo!
 

Rambo je pač Rambo

Za nami je sreda, pred nami četrtek. Rambo Amadeus je oddelal svoje in dokazal, zakaj je ena največjih zvezd letošnjega Kamfesta. Tokrat smo zabeležili tudi večji obisk iz Kamniku bolj oddaljenih krajev in nedvomno so obiskovalci lahko videli, zakaj ima Kamnik Kamfest tako rad.

Na drugih frontah je Sam Sebastian čaral, Divji mož (ki je skupaj s Katarino Goltez tudi pripravil vizualno podobo letošnjega festivala) je otvarjal svojo mobilno razstavo, FerFudovci so nahranili mimoidoče, Tjaša Fabjančič očarala poslušalce na Gradu Zaprice, Dežurni krivci so krivili na Večernem odru, obiskovalci Katzeneberga pa so si lahko ogledali pretresljiv film o tragediji na drugi najvišji gori na svetu - K2.

Četrtek bo v znamenju kamniškega swinga, Glavni oder bo zasedel istrski etno rocker Rudi BučarIrena Tomažin bo solirala na Zapricah, v kino pa tokrat vabljeni ljubitelji slovenskih romantičnih komedij - na veliko platno Katzenberga namreč prihaja film Blaža Završnika Pot v raj.

Se vidimo!

Smo že na polovici Kamfesta

Letošnji Kamfest se z današnjim programom že preveša v drugo polovico. Za nami je pet dni izvrstnega programa in vremena, festival pa je obiskalo že skoraj 20.000 obiskovalcev.

Torek je najprej presenetil s presenečenjem na Otroškem odru - predstavi Petelin, kralj sveta in Odiseja sta namreč zamenjali datuma. Čarovnika Sam Sebastiana si tako lahko ogledate danes, medtem ko je Petelin svoje že odkikirikal.

Na Glavnem odru so glasbo Franka Zappe preigravali Big Band GveriLLaz, na Zapricah je harmoniko vihtel Bratko Bibič, v nekdanjem Alpremu se je odprla multivizija Matjaža Krivica. Zopet je z lepim obiskom postregel Elektrinin oder Katzenberg - film Gemma Bovery si je namreč ogledalo skoraj 300 ljubiteljev sedme umetnosti.

Sreda bo v znamenju črnogorske legende Ramba Amadeusa na Glavnem odru, Dežurnih krivcev na Večernem odru ter Tjaše Fabjančič tria na Gradu Zaprice. V Kamnik pa prihaja tudi FerFud - slastni grižljaji z dobrodelno noto.

Se vidimo!

V nedeljo naenkrat zaživelo kar šest prizorišč

Letošnjo prvo kamfestovsko nedeljo si bomo zapomnili predvsem po večernem programu, ko je naenkrat zaživelo kar šest kamfestovskih prizorišč. Na Glavnem odru so kakšnih 500 obiskovalcev v skakanje poganjali hiphoperji TBF, na Elektrininem odru v Katzenbergu si je 270 ljudi ogledalo spevoples Zeleni Jurij v izvedbi Folklorne skupine Tine Rožanc in gostov, na gradu Zaprice pa je Ajda Stina Turek trio navduševal 130 ljudi.

Medtem so na večernem odru že začeli igrati Koala voice, obiskovalci pa so se lahko ustavili tudi na Diversity sejmu na Glavnem trgu ter v Parku mladih v Parku Evropa.

Jutri bo podobno pestro in zopet si boste morali izbrati, kaj vas zares zanima - vse je možno videti namreč le s teleporterjem. Glavni oder bo obarvan metalno črno z Noctiferio, na Elektrininem odru Katzenberg nas bosta zabaval Tin Vodopivec in Boris Kobal, na Večernem odru bodo nastopali domačini Kalaia, na Zapricah pa Aleš Hadalin in Petra Trobec.

Še prej pa naša najljubša športna panoga - Tek na mali grad s feršterkerjem!

Boris Kobal in Tin Vodopivec nasmejala Katzenberg, Noctiferia ogrela Mali grad

Ponedeljkov dress code na Glavnem odru? Črna, seveda! Mali grad je namreč zasedla ena najvidnejših slovenskih zasedb Noctiferia in dodobra ogrela po večini dolgolaso občinstvo. Na drugi strani Kamnika pa sta Boris Kobal in Tin Vodopivec predpremierno predstavila dobro uro in pol dolgo sodelovanje v celovečerni stand up predstavi Staro za novo. Tudi ona sta dodbra ogrela sedeče občinstvo, lasje pa so bili tu krajši, med njimi pa se je našel tudi že kak siv pramen.

Sicer pa ni manjkalo dogajanja tudi drugod - največ občinstva v popoldanskem programu je na primer privabil Tek s feršterkerjem na Mali grad. Časi so menda vsako leto boljši in veseli smo, da ta avtohtona kamfestovska panoga dobiva tako dobre konkurenčne tekmovalce. Vsekakor upamo, da bo kmalu priznana tudi kot olimpijski šport!

Peti dan Kamfesta bo v znamenju Big Band GveriLLaz - vrhunski novogoriški big band bo na Glavnem odru igral glasbo legendarnega Franka Zappe. Sam Sebastian bo čaral za otroke, Bratko Bibič igral harmoniko za nekoliko starejše, v Katzenberg pa se za naslednje tri dni vrača kino - prva bo na sporedu francoska romantična komedija Gemma Bovery.

Se vidimo!

Odprt tudi Katzenberg, jutri otvarjamo še Grad Zaprice

S projekcijo filma Mama je ena sama, predstavo Panj in Aleluja Bataljona smo odprli tudi Elektrinin oder Katzenberg. Okoli 150 obiskovalcev je najprej občudovalo "mamine sinke" na velikem platnu, ki so ga tudi letos pripeljali kolegi iz Mestnega kina Domžale, nato pa so jih igralci skupine Oksimoron popeljali po prostorih misterioznega dvorca. Vse skupaj pa je zaključila umirjena debata o slovenskih kulturnih prostorih.

Nedelja bo na Kamfestu dan za druženje - bodisi v Keršmančevem parku z otroškimi predstavami, v Samčevem predoru s telovadbo na prostem ali na koncertu hrvaške hip hop skupine TBF na Glavnem odru.

Ob 22.00 pa nas čaka tudi prvi koncert na Gradu Zaprice - jazz program Kamfesta 2015 bo odprl Ajda Stina Turek trio.

Se vidimo!

Prvi dan pod streho, prihajajo Čompe

S koncertom izjemnega krške skupine Karmakoma se je zaključil prvi dan letošnjega, že 12. Kamfesta. Uradno ga je sicer otvorila cirkuška povorka s hoduljomojstri in žonglerji, dogajanje pa se je začelo že ob 15. uri z drugim Festivalom piva in Okusov Kamnika, vmes pa so nastopili še legendarni Lačni Franz.

Sobota bo rekordna - čaka nas namreč kar 16 dogodkov, začenši s pripovedovalsko delavnico v izvedbi Pripovedovalskega varieteja. Čaka nas še drugi dan Festivala piva in Okusov Kamnika, Glavni oder pa bodo zasedle Čompe. Otvorili bomo tudi Elektrinin oder Katzenberg - v atriju nekdanje upravne stavbe smodnišnice nas čakajo kar tri prireditve - projekcija filma Mama je ena sama, predstava Mladinske gledališke skupine Oksimoron Panj ter Aleluja bataljona, okrogla miza z Markom Brecljem na čelu.

Ostalo pa preverite v programu. Se vidimo!

Čas je za 12. Kamfest!

Poletni kulturni festival Kamfest bo danes popoldne odprl vrata že svoji 12. izvedbi. V desetih dneh se bo odvilo preko 100 dogodkov, če bo vreme lepo, pa lahko na njih pričakujemo tudi do 35.000 obiskovalcev!

Prvi dan bo postregel s Festivalom piva in Okusov Kamnika, sledita otvoritvi dogajanj v obeh pakrih - otroški program bo potekal v Keršmančevem parku, program za mlade pa v Parku Evropa.

Ob 19.30 pa sledi tradicionalna Otvoritvena povorka, ki se bo sprehodila do Samčevega predora. Festival bosta tam uradno otvorila Rok Kosec, direktor Kamfesta ter Igor Žavbi, podžupan Občine Kamnik.

Sledita koncerta legendarnega Lačnega Franza in krškega dueta Karmakoma, potem pa bo za prvi dan dovolj - naslednji dan je namreč sobota, v okviru katere se bo zgodilo kar 16 dogodkov!

Se vidimo!

Vremenska napoved izvrstna

Vse kaže, da bo Kamfestu 2015 vreme precej bolj naklonjeno, kot prejšnji izvedbi festivala. Če smo lani namreč uživali le v nekaj začetnih dneh, nato pa bolj ali manj okoli postopali v toplih puloverjih, vremenoslovci menijo, da bo letošnji avgust prav lep.

Kljub lepi napovedi, pa je tule nekaj koristnih napotkov, povezanih z vremenom in terenom:
- Keršmančev park je prizorišče, ki zaživi prvo - delavnice za otroke in družine se začenjajo že ob 17. uri. Splošna temperatura je takrat ponavadi še dokaj visoka, a v parku je dovolj velikih krošenj, da ustvarjajo prijetno senco. Poleg tega je zraven tudi hladna Kamniška Bistrica - bojazni glede vročine torej ne bi smelo biti.
- Glavni oder se nahaja na Malem gradu - torej na nekoliko višji nadmorski višini, kot mesto Kamnik. Do njega vodi kratka potka, samo prizorišče pa je posejano s travo in kamni. Obiskovalcem tako priporočamo malo boljšo obutev (navadni športni copati bodo dovolj) in kakšen pulover za zvečer - rado namreč zapiha!
- na podobni razdalji do oblakov se nahaja tudi grad Zaprice, prizorišče večernega glasbenega programa. Do gradu lahko pridete z avtomobilom ali peš, priporočamo pa topla večerna oblačila.
- Elektrinin oder Katzenberg se prav tako nahaja na manjšem hribčku ... griču, pravzaprav. Avtomobile boste lahko pustili na območju nekdanjega KIK-a in se do prizorišča odpravili peš. Posebna obutev ni potrebna, toplo zgornje oblačilo zaželjeno ... smo vendarle na gozdnatem območju.

V primeru dežja prireditev, razen tistih na Elektrininem odru Katzenberg (pa še to, če bo res "ornk" padalo) in kakšne v Samčevem predoru, ne bomo odpovedovali - nastopajoči so pod streho, obiskovalci pa si nadanejo kakšen anorak in smo!

Se vidimo kmalu!

Še en teden do začetka 12. Kamfesta!

Le še 7 dni nas loči do začetka največjega Kamfesta! Dvanajsta izvedba festivala bo prinesla preko 100 dogodkov na vsaj dvanajstih različnih prizoriščih.

Med prihajajočim vikendom nas bo obiskali kar 15 mednarodnih prostovoljcev, ki bodo letos pomagali pri izvedbi festivala. Letos bo pestrost največja, saj prihajajo kar iz desetih držav: iz Nemčije, Španije, Italije, Bolgarije, Srbije, Francije, Ukrajine, Poljske, Turčije in Rusije. Seveda pa se jim bodo pridružili tudi mladi prostovoljci iz Kamnika in širše okolice.

Odri se bodo nad Kamnikom začeli dvigovati že v ponedeljek, 3.8., ko bo postavljeno prizorišče na gradu Zaprice. V sredo, 5.8., pa bodo postavljena še ostala prizorišča, vključno z Glavnim odrom na Malem gradu.

Kot veste, bo tudi letos 95% odstotkov prireditev brezplačnih, le štiri gledališke predstave bodo plačljive. Vstopnice za spevoples Zeleni Jurij, glamur šov Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli ter stand up večera Staro za novo (Boris Kobal in Tin Vodopivec) in Stand up z Denisom Avdićem in gosti so že v prodaji!

Se srečamo kmalu!

Pripovedovalska delavnica na Kamfestu

Vljudno vas vabimo na Pripovedovalsko delavnico, ki bo potekala med 8. in 14. avgustom v okviru festivala Kamfest v Domu kulture Kamnik. Delavnico bo vodila pripovedovalka Ana Duša, sestavljata pa jo dva sklopa: Evropska pravljica in Odrsko pripovedovanje. Posamezni slušatelj se lahko udeleži samo enega ali obeh sklopov.

Cena: 60 € za en sklop, 90 € za oba.

Udeleženci bodo imeli v okviru delavnice možnost nastopa na Otroškem odru festivala in krajših pripovedovalskih intervencij na različnih festivalskih prizoriščih.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (max. 10 slušateljev).

Več o delavnici najdete na tej povezavi.

Vabilo k sodelovanju v Keršmančevem parku

Tudi letos bo osrednje kamfestovsko družinsko prizorišče, Keršmančev park ob Kamniški Bistrici, polno vsakovrstnih dogodkov - od športnih iger do gledaliških predstav za otroke na Otroškem odru.

Če menite, da je vaša dejavnost lahko zanimiva za mlade kamniške družine in želite kreativno sodelovati na tem pisanem prizorišču, pišite na goran.zavrsnik@gmail.com. Program v Keršmančevem parku bo potekal vsak dan festivala, od 7. do 16. avgusta, od 17. do 20. ure. Vabilo ni namenjeno gostinskim dejavnostim!

Vljudno vabljeni!

Program Kamfesta 2015 objavljen!

Tako - program Kamfesta lahko po napetem čakanju najdete na naši spletni strani. Že zdaj vemo, da se bo v desetih dneh odvilo skoraj 80 dogodkov, seveda pa Kamfest ne bi bil Kamfest, če ne bi kakšnega dodali še tekom festivala - morda čisto spontano!

Program boste sicer v osemstranski prilogi našli tudi v jutrišnjih edicijah Kamniškega občana in Gorenjskega glasu, manjši urnik za lažjo orientacijo pa bo na voljo tekom festivala. Seveda pa ne pozabite tudi na našo mobilno aplikacijo - z njo boste najlažje na tekočem med premikanjem med devetimi prizorišči!

Kamfest 2015 tik pred vrati!

Dvanajsti festival Kamfest je samo še za ovinkom ali dvema! V Kamnik prihaja več kot 80 izbranih dogodkov, ki se bodo odvili med 7. in 16. avgustom na več kot devetih lokacijah - od prostorov nekdanje Kemijske industrije Kamnik pa vse do gradu Zaprice.

Program festivala bomo na spletni strani objavili v četrtek, 16. julija 2015, dan kasneje pa ga lahko najdete tudi v programski prilogu časopisov Kamniški občan in Gorenjski glas ter na spletni strani Občine Kamnik.

Se vidimo kmalu!

Več informacij Piškotki so trenutno VKLOPLJENI. Izklopi piškotke (ni priporočeno)
Kamfest 2015 © Kulturno društvo priden možic. Tehnična izvedba spletne strani Webko.si - razvoj spletnih aplikacij 4net.