slo eng
OPOZORILO: Pregledujete spletno stran Kamfesta 2015!

Press

Kamfestovanje - uvodnik h Kamfestu 2015

Ko smo postavili prvi Kamfest, se je pisalo leto 2004. Svet gre prehitro, da bi se spomnili vsega, kar se je dogajalo takrat, pa vendarle – Kamničani smo z drugimi sodržavljani vstopili v Evropsko unijo in, recimo, odkrili Facebook. In še, da lahko nekaj narediš, če le lahko dovolj dolgo hodiš v hrib. Pastirji in krave na planino, tekači na Grintovec, upokojenci na Primoža, kulturniki pa na Mali grad. 

Od takrat se ta ni veliko spremenil. Kup kamenja, brunarica, kapela, ne ena, tri, Stražni stolp z luknjo nekam proti Veronikinemu zakladu in palacij, kjer se bo tudi letos za deset dni dvignil Glavni oder. In z njim še družinsko prizorišče v Keršmančevem parku, Večerni oder in prizorišče v Samčevem predoru. Mladina si bo naredila svoj program v Parku Evropa, komedijo o naši (vedno manj) bogati industrijski dediščini bo lokaciji primerno predstavljal gledališki oder v Katzenbergu, na drugem koncu Kamnika, na Zapricah pa bodo zatočišče našli večno nergajoči glasbeni sladokusci. Med vsem tem vas bomo presenečali z umetniškimi inštalacijami, razstavami, predavanji, festivalsko šolo plesa, muzike in pripovedovanja, dalo se bo kaj pojesti in popiti, s poudarkom na posebnem kulinaričnem dogodku, Festivalu piva in Okusov Kamnika.

Osnovni namen festivalov skozi zgodovino je bilo druženje prebivalcev nekega kraja, preko nastopajočih spoznavanje drugih šeg, navajanje na drugo barvo kože, drugačne navade in poslušanje drug drugega in sveta okoli sebe. Če verjamete ali ne, Kamfest delamo vsi skupaj. Ne samo producenti in soproducenti, ki jih lahko najdete na zadnji strani, ne le četica mednarodnih in domačih prostovoljcev, med katerimi se jih nekaj znova in znova vrača. Predvsem vi, ki boste na teh osmih straneh letošnjega festivalskega časopisa, predvsem pa v dneh festivala na raznih prizoriščih, ki jih boste obiskali, našli zanimive in lepe trenutke. 

In ... naj bo mir.


Goran Završnik,
programski direktor Kamfesta 2015

 

Akreditacije

Akreditacije festivala Kamfest omogočajo dostop do vseh prizorišč (z možnimi omejitvami s strani izvajalcev) festivala Kamfest in so namenjene novinarjem, fotografom, snemalcem in drugim medijskim delavcem nacionalnih in lokalnih medijev.

Akreditiranje je možno preko elektronske pošte na info@kamfest.org, v prijavi pa prosim zapišite:
- ime in priimek akreditiranca
- medij, pri katerem dela
- dogodek, ki bi ga želeli obiskati (možna je tudi akreditacija za celoten festival)

Vljudno vabljeni!

 

Več informacij Piškotki so trenutno VKLOPLJENI. Izklopi piškotke (ni priporočeno)
Kamfest 2015 © Kulturno društvo priden možic. Tehnična izvedba spletne strani Webko.si - razvoj spletnih aplikacij 4net.