kamfest
OPOZORILO: Pregledujete spletno stran Kamfesta 2013!

Novice

Otvorili tudi 1. Kamnik po Kamfestu

Včeraj se je v Bistroju Pod gradom začel 1. Kamnik po Kamfestu. Gre za sklop dogodkov, ki jih bodo priredile štiri kamniške kavarne, namen le-teh pa je podaljšati kamfestovski kulturni vrvež tudi v pozno poletje. Festival je otvorila skupina MeNeSa številno občinstvo, za katerega je proti koncu koncerta celo zmanjkalo prostora, pa je uživalo v znanih slovenskih in tujih popevkah.

Kamnik po Kamfestu bo trajal vse do 31. avgusta, ponudil pa bo raznovrsten, predvsem koncertni program, pa tudi prireditve za otroke in plesne večere.

Vljudno vabljeni k ogledu!

10. Kamfest zaključen, čas za Kamnik po Kamfestu

S koncertom hrvaških pop legend Jinx je padel zastor nad jubilejno deseto izvedbo poletnega kulturnega festivala Kamfest. V desetih dneh je preko 27.000 obiskovalcev lahko uživalo v 76 napovedanih dogodkih ter številnih tistih, ki so nastali spontatno, tekom festivala ali pa celo v zadnjem trenutku inspirativnosti.

Nedvomno je Kamfest 2013 ponudil zelo raznolik program, saj sta standardno koncertno ponudbo, predstave in delavnice za otroke, športne dogodke in večere stand up komedije obogatila še kino in gledališče pod zvezdami. Najpomembnejše pa je, da je festival zopet dokazal svojo urbanost, navezanost na mesto Kamnik, saj so prostori dogodkov bili skrbno izbrani tako, da so spadali in poudarili prostorsko ozadje. Pri sicer polprofesionalnem festivalu pa so sodelovale tudi številne kamniške organizacije in posamezniki, ki so prikazali svoja znanja in veščine - Kamnik jih zares premore malo morje.

Medtem, ko se bodo pospravljajo odri in oprema Kamfesta, pa se bo v Kamniku začel že naslednji sklop dogodkov, pravzaprav festival sam po sebi. Kamniški gostinci bodo namreč poskrbeli, da kulturna abstinenčna kriza ne bo pregloboka in obljubljajo pester program na 1. Kamniku po Kamfestu. Gre za izbor dopoldanskih otroških rajanj ter večernih koncertov za odrasle, ki bodo v vlogi pozno poletne kulturne popestritve in prijazne tranzicije v delovni september.

Spoštovani obiskovalci, spoštovane obiskovalke - zahvaljujemo se vam za obisk in neizmerno podporo in upamo, da se v v vsaj takšnem številu in zadovoljstvu vidimo naslednje leto.

Srečno do takrat!

Ogled vseh novic >>