OPOZORILO: Pregledujete spletno stran Kamfesta 2013!

Novice

Otvorili tudi 1. Kamnik po Kamfestu

Včeraj se je v Bistroju Pod gradom začel 1. Kamnik po Kamfestu. Gre za sklop dogodkov, ki jih bodo priredile štiri kamniške kavarne, namen le-teh pa je podaljšati kamfestovski kulturni vrvež tudi v pozno poletje. Festival je otvorila skupina MeNeSa številno občinstvo, za katerega je proti koncu koncerta celo zmanjkalo prostora, pa je uživalo v znanih slovenskih in tujih popevkah.

Kamnik po Kamfestu bo trajal vse do 31. avgusta, ponudil pa bo raznovrsten, predvsem koncertni program, pa tudi prireditve za otroke in plesne večere.

Vljudno vabljeni k ogledu!

10. Kamfest zaključen, čas za Kamnik po Kamfestu

S koncertom hrvaških pop legend Jinx je padel zastor nad jubilejno deseto izvedbo poletnega kulturnega festivala Kamfest. V desetih dneh je preko 27.000 obiskovalcev lahko uživalo v 76 napovedanih dogodkih ter številnih tistih, ki so nastali spontatno, tekom festivala ali pa celo v zadnjem trenutku inspirativnosti.

Nedvomno je Kamfest 2013 ponudil zelo raznolik program, saj sta standardno koncertno ponudbo, predstave in delavnice za otroke, športne dogodke in večere stand up komedije obogatila še kino in gledališče pod zvezdami. Najpomembnejše pa je, da je festival zopet dokazal svojo urbanost, navezanost na mesto Kamnik, saj so prostori dogodkov bili skrbno izbrani tako, da so spadali in poudarili prostorsko ozadje. Pri sicer polprofesionalnem festivalu pa so sodelovale tudi številne kamniške organizacije in posamezniki, ki so prikazali svoja znanja in veščine - Kamnik jih zares premore malo morje.

Medtem, ko se bodo pospravljajo odri in oprema Kamfesta, pa se bo v Kamniku začel že naslednji sklop dogodkov, pravzaprav festival sam po sebi. Kamniški gostinci bodo namreč poskrbeli, da kulturna abstinenčna kriza ne bo pregloboka in obljubljajo pester program na 1. Kamniku po Kamfestu. Gre za izbor dopoldanskih otroških rajanj ter večernih koncertov za odrasle, ki bodo v vlogi pozno poletne kulturne popestritve in prijazne tranzicije v delovni september.

Spoštovani obiskovalci, spoštovane obiskovalke - zahvaljujemo se vam za obisk in neizmerno podporo in upamo, da se v v vsaj takšnem številu in zadovoljstvu vidimo naslednje leto.

Srečno do takrat!

Ognjeni spektakel danes odpade

Ognjeni spektakel skupine Čupakabra, ki je bil napovedan za danes ob 22. uri v Samčevem predoru, zaradi prepovedi uporabe pripomočkov, ki uporabljajo odprti ogenj, žal odpade - najpomembnejša je seveda varnost vseh obiskovalcev. Jubilejni 10. poletni kulturni festival Kamfest se bo tako zaključil s koncertom hrvaške pop skupine Jinx na Glavnem odru ob 20.30.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Pred nami zadnji dan Kamfesta 2013

Predzadnji dan Kamfesta 2013 je izzvenel v znamenju swinga. Na Gavni oder je namreč stopila ena trenutno najbolj vročih slovenskih glasbenih skupin Manouche in s svojim elektro swingom v gibanje pognala slehernega obiskovalca polnega prizorišča. A s tem se vintage poplesavanja še ni končalo - v Samčevem predoru se je namreč swinganje nadaljevalo na Kamniškem swing večeru.

Le streljaj stran - v Gostilni Majolka - se je ob isti uri začel koncert folk blues kantavtorice Kirsty Almeida. Britanka je s klaviaturistom Johnom Ellisom pričarala intimno ozračje v vrt Majolke in le malo je bilo obiskovalcev, ki bi koncert zapustili brez cmoka vtisov v grlu.

Pozabili smo še na popoldansko dogajanje - v Keršmančevem parku je najmlajše zabavala predstava Od kod si kruhek?,  nekoliko starejši pa so se preizkusili na stripovski delavnici z Ivanom Mitrevskim. Slednja se bo nadaljevala tudi danes, zato kar pridno flomastre v roke.

In kaj nas poleg tega še čaka na zaključni dan Kamfesta 2013?
 • od 17.00 naprej v Keršmančevem parku: ustvarjalne in športne delavnice za otroke in odrasle
 • ob 18.00 na Otroškem odru: Čupakabra: Cirkus Kolibris, žonglaža za otroke
 • ob 19.30 v Samčevem predoru: Plesni klub Šinšin: Sledi srcu, izgubil se boš, dobro ti bo!, plesna predstava
 • ob 20.30 na Glavnem odru: Jinx (Hrvaška), predskupina Hulahoop, pop koncert
 • ob 22.00 v Samčevem predoru: Ognjeni zaključek festivala s Čupakabro, spektakularna ognjaža

Se vidimo!

Menjava prizorišč za danes

1.) Zaradi izrednega zanimanja za zadnji večer stand up komedije na Kamfestu 2013, bomo le-tega prestavili na Glavni oder na Mali grad (takoj po koncertu Manouche).
2.) Koncert britanske folk blues zvezde Kirsty Almeida pa prestavljamo v Gostilno Majolka.

Hvala za razumevanje!

Večer težkih ritmov, Kino Zaprice se poslavlja

Predpredzadnji dan jubilejnega 10. Kamfesta je minil v dokaj mirnem popoldanskem vzdušju. Ležerni petek je tokrat v Keršmančev park privabil nekoliko manj obiskovalcev kot ponavadi, so pa se zato le-ti vseeno izvrstno imeli. Na sporedu je bila namreč predstava Kalček Palček domačega Plesnega kluba Šinšin. Po plesnem popotovanju pa so obiskovalci lahko streljali z lokom, poslušali pravljice za odrasle ali pa si ogledali še eno predstavo - Babičino slivovo obaro.

Samčev predor so potem zasedli skejterji ŠD Debela Veronika, zgoraj na Malem gradu pa so že razgrajali Hex, ki so svojim elektro punkom razgreli okoli 200 gledalcev. Sledila sta še dva koncerta - nenavadni Rečani Sunshine Madness so začeli, končali pa kamniški metalci Slavic Invasion. Ob njih pa so se skejterji pomerili še za krono najboljšega slalomista.

Tistim, ki niso privrženci težkih ritmov, pa smo na gradu Zaprice pripravili še zadnjo kino projekcijo letošnjega Kamfesta. V skorajda sibirskem mrazu so gledalci uživali v filmu Ne!, čilenski zgodovinski drami o oglaševanju, ki je spodneslo diktaturo Augusta Pinocheta. S tem smo prizorišče na Zapricah tudi zaprli, ostala pa ostajajo odprta vse tja do nedelje pozno zvečer.

In kaj prinaša sobota?
Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}

ob 16.00 v Samčevem predoru: Calcit Bike Eliminator, kolesarsko tekmovanje
od 17.00 naprej v Keršmančevem parku: ustvarjalne in športne delavnice za otroke in odrasle
ob 18.00 na Otroškem odru: Gledališče Unikat: Od kod si kruhek?, igrana predstava za otroke
ob 20.30 na Glavnem odru: Manouche, elektro swing koncert
ob 22.00 v Samčevem predoru: Kamniški swing večer, odprti plesni dogodek
ob 22.00 na Glavnem odru: Večer stand up komedije: Boštjan Gorenc - Pižama, Janez Trontelj, Klavdija Vlaj in Simon Zajc
ob 22.00 v Gostilni Majolka: Kirsty Almeida (VB), folk blues koncert


Vljudno vabljeni!

Koncert na Kam busu? Kamfest zmore!

Praznični četrtek je na Kamfest pripeljal lepše vreme, kot sreda. Temperatura ozračja se je sicer znatno spustila, a ohladitve na programu festivala ni bilo čutiti. Keršmančev park je zopet zasedla lepa gruča otrok in njihovih staršev, ki so si ogledali kuharsko lutkovno predstavo Lev in miška. Na sporedu bi sicer moral biti Žiga Špaget, pa se je žal opravičil, ker ga je na morju nekoliko razkuhalo.

V zgodnjem večeru je Samčev predor zasedla ulična predstava Stoj! Spektakel! slovensko-ameriške umetniške naveze Enadvatri, katere del je tudi Kamničanka Anja Bezlova. Nekoliko manjše občinstvo pa so takoj za tem na Glavnem odru razgreli makedonski Bernays Propaganda.

Potem pa je Samčev predor zasedel Kam bus. Nepoučeni bi lahko menili, da je pač skrenil s poti in zgrešli glavno kamniško avtobusno postajo, a je vse skupaj bila le zarota, znana pod imenom Incurabili. Rock'n'roll duet v navezi Niko Novak - Bruno Subiotto je namreč svojo glasbeno opremo odvlekel kar na streho avtobusa in poskrbel za enega scenskih vrhuncev festivala. Takoj po dozi rocka, pa so na svoj račun prišli še ljubitelji elektronike - AiA in Skinner sta namreč v avtobusu poskrbela za DnB decibele.

A na Kamfestu je bil še en del občinstva - tisti, ki sploh ni slutil, kakšne mahinacije se dogajajo v centru. V mirnem okolju gradu Zapric je namreč okoli 150 gledalcev spremljalo zgodbo dveh parov, ki se zapletejo v tango ... in drug z drugim. Filmska projekcija filma Vaje v objemu režiserja Metoda Pevca je poskrbela za skorajda zimsko vzdušje.

A danes je nov dan, z, upamo, bolj avgustovsko primernimi temperaturami. Urnik dogajanja pa je sledeč:
 • od 17.00 naprej v Keršmančevem parku: ustvarjalne in športne delavnice za otroke in odrasle
 • ob 18.00 na Otroškem odru: Plesni klub Šinšin: Palček Kalček, plesna predstava za otroke
 • ob 19.30 v Samčevem predoru: Debela Veronika Street Skate, skate tekmovanje
 • ob 20.30 na Glavnem odru: Hex, elektro punk koncert
 • ob 20.30 v salonu Gradu Zaprice: KUOD Bayani: Om Shakti, predstava indijskega plesa
 • ob 22.00 v Samčevem predoru: Sunshine Madness (Hrvaška), alternativni rock koncert
 • ob 22.00 na žalski cesti: Nočni skejt slalom »Žale 2013«, skate tekmovanje
 • ob 22.00 na gradu Zaprice: Kino Zaprice: Ne!, zgodovinska drama
 • ob 22.30 v Parku Evropa: Slavic Invasion, metal koncert

Se vidimo!

Dež ni pokvaril festivalskega razpoloženja

Sreda je bila v znamenju vlage, ki je silila z neba. Deževati je začelo ponoči in izgledalo je, da ne bo ponehalo niti do večernih dogodkov na Kamfestu. A se nas je nebo usmililo in kakšne pol ure pred otroško predstavo v Keršmančevem parku se je zlilo vse, kar se je lahko.

Tako so kljub mrazu in mokroti v Keršmančev park počasi začeli kapljati otroci in njihovi starši in na koncu se jih je zbralo za eno najnižjo trimestno številko. In še dobro, da so prišli - ob predstavi Pravljiča ura babice Pra, ki sploh ne pričakuje tigra so zares uživali.

Popoldne se je nadaljevalo s plezanjem - v Samčevem predoru je na steni Športno plezalnega odseka PD Kamnik namreč potekal prvi Stankov memorial. Na Glavnem odru je tokrat prepevala francoska pop zvezda Nadeah - koncert se je toliko nekoliko zavlekel preko 22. ure zaradi manjših težav z ozvočenjem, tako da so nekaj minut napevov lahko slišali tudi gledalci monokomedije Star fotr, ki so se do solz nasmejali na Malem gradu. Za vse tiste ljubitelje intime, pa je v atriju za Šutno poskrbel ambientalni glasbeni recital Selivke.

Še štirje večeri so pred nami, četrtek pa bo postregel z naslednjim programom:
 • od 17.00 naprej v Keršmančevem parku: ustvarjalne in športne delavnice za otroke in odrasle
 • ob 18.00 na Otroškem odru: Lutkovna skupina Uš: Žiga špaget, lutkovna predstava
 • ob 19.30 v Samčevem predoru: Enadvatri: Stoj! Spektakel (ZDA/Slovenija), ulična predstava
 • ob 20.30 na Glavnem odru: Bernays Propaganda (Makedonija), plesni post-punk koncert
 • ob 22.00 v Samčevem predoru: Incurabili, Rock'n'roll koncert
 • ob 22.00 na gradu Zaprice: Kino Zaprice: Vaje v objemu, drama
 • ob 23.00 v Samčevem predoru: Outer Space Of Mind, večer elektronske glasbe
 • ob 23.30 na gradu Zaprice: Polnočno vodstvo po razstavi mostovi v Medobčinskem muzeju Kamnik

Se vidimo!

Suuns v Kamnik privabilli poslušalce od vsepovsod

Smo že na polovici letošnjega Kamfesta. Včeraj nas je pošteno prepihalo, a so vse prireditve vseeno izzvenele v svoji popolnosti. Nekaj dogodkov smo prestavili pod streho (projekcija filma Divji v salon Zaprice, koncert skupine Ludovik Material v Bistro Pod gradom), ostali so potekali po ustaljenem urniku.

Vrhunec dneva je nedvomno bil koncert kanadske indie rock senzacije Suuns. Psihadelični rock je na Mali grad privabil okoli 300 poslušalcev iz kamniškega okoliša, pa tudi iz Ljubljane, Kranja in ostalih večjih mest. Kamfest je namreč bila edina postojanka Kanadčanov v Sloveniji.

Danes sicer kaže na dež, ampak naj vas to ne odvrne od obiska. Vse prireditve bodo tako ali drugače izpeljane.

Te prireditve pa so:
od 17.00 naprej v Keršmančevem parku: ustvarjalne in športne delavnice za otroke in odrasle
ob 18.00 na Otroškem odru: Gledališče Unikat: Pravljična ura babice Pra, ki sploh ne pričakuje tigra, igrana predstava za otroke
ob 19.30 v Samčevem predoru: Stankov memorial, tekmovanje v hitrostnem plezanju, kvalifikacije
ob 20.00 na Glavnem trgu: Otvoritev razstave Oko Kamnika - Foto klub Kamnik
ob 20.30 na Glavnem odru: Nadéah (Francija), kabaretni pop koncert
ob 22.00 v atriju za šutensko lekarno: Katarina Juvančič in Dejan Lapanja: Selivke, ambientalni glasbeni recital
ob 22.00 na gradu Zaprice: SiTi Teater BTC: Star fotr, monokomedija (vstopnina: 10 eur v predprodaji, 15 eur uro pred predstavo)
ob 22.00 v Samčevem predoru: Stankov memorial, tekmovanje v hitrostnem plezanju, finale

Vljudno vabljeni!

Vsi trije večerni dogodki izvrstno obiskani

Za nami je tako imenovani "bogati ponedeljek". Kljub temu, da prvi dan tedna velja za bolj osovraženega med delovnim in šolajočim se ljudstvom, je bil ta prav prijeten - ponudil je namreč zelo bogat program, še posebej ob 22. uri, ko so se naenkrat odvijali kar trije dogodki: večer stand up komedije Jonas show na Glavnem odru, koncert jazz fusion zasedbe Artbeaters v Parku Evropa ter projekcija filma Ljubezen je vse, kar potrebuješ na gradu Zaprice. In če bi mislili, da bo takšno izobilje dogodkov razbilo občinstvo na preveč miniaturne kose, se motite - prav vsi trije dogodki so bili izvrstno obiskani, tako da je vsak lahko užival z gručo ostalih soobiskovalcev.

Sicer pa smo si tekom dneva lahko ogledali še pokajočo otroško predstavo Skoraj najboljši cirkus. Na Teku s feršterkerjem na Mali grad so razumljivo slavili tekači Kluba gorskih tekačev Papež, sledili so jim taborniki, naša, kamfestovska ekipa, pa se je žal uvrstila na rep razpredelnice. Na Glavnem odru pa so zaružili Don Mentony Band.

Kako pa izgleda vozni red za danes? Takole:
 • od 17.00 naprej v Keršmančevem parku: ustvarjalne in športne delavnice za otroke in odrasle
 • ob 18.00 na Otroškem odru: Gledališče iz desnega žepka: Peter Strah, lutkovna predstava
 • ob 19.00 na gradu Zaprice: Svetlana Novaković (Srbija) in Maja Radovanlija (ZDA), koncert sodobne komorne glasbe
 • ob 19.30 v Samčevem predoru: KUD Ljud: Invazija, ulični performans
 • ob 20.30 na Glavnem odru: Suuns (Kanada), psihadelični elektro rock koncert
 • ob 20.30 na gradu Zaprice: Javno vodstvo po muzejskih zbirkah Medobčinskega muzeja Zaprice
 • ob 22.00 v Samčevem predoru: Ludovik Material, elektro punk koncert
 • ob 22.00 na gradu Zaprice: Kino Zaprice: Divji, dokumentarni film

Se vidimo!


Nabiralnik spominov že zbira prve vtise delavcev

Nedelja je bila na Kamfestu v znamenju nekoliko starejšega občinstva in družin. Že dopoldne so otroci bili povabljeni na grad Zaprice, kjer so jih popeljali Na pot s Kam'nčkom po njihovi muzejski zbirki. V Keršmančevem parku so bile tokrat poleg ustvarjalnih delavnic stacionirane tudi dobrodelne organizacije, ob predstavi Sonce na poti pa so tokrat zapeli tudi otroci.

Ob 19.00 se je v Parku Evropa uradno otvorila razstava Kam so šle vse fabrike? - ob otvoritvi so nekaj besed povedali avtor razstave Marko Kumer, direktorica Medobčinskega muzeja Kamnik mag. Zora Torkar in predsednik KD Priden možic Goran Završnik. Ob spremljavi Ljudskih pevk Predic pa so nekateri starejši obiskovalci že napisali prve spomine o njihovih doživetjih v sedmih kamniških tovarnah, ki jih opisuje razstava.

Ob 20.30 so na Glavnem odru začeli gosti Prifarski muzikanti z Ladom Leskovarjem, večer pa se je končal zelo umirjeno - nekateri so odšli v atrij za šutensko lekarno na koncertno pripoved Tri zdrave Marije in en oče naš, spet drugi so se povzpeli na Zaprice k ogledu filma Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič, ki prikazuje genialnost stripovskega umetnika, ki je dolgo ostal skrit in se pred mediji skriva še danes - v filmu namreč o njem veliko govorijo, vidimo pa zgolj njegove roke.

Ponedeljek pa prinaša zanimivo mešanico dogodkov:
- ob 17.00 v Galeriji Miha Maleš: Javno vodstvo po razstavi Sledi slovenske grafične dediščine
- od 17.00 naprej v Keršmančevem parku: ustvarjalne in športne delavnice za otroke in odrasle
- ob 18.00 na Otroškem odru: Teater Cizamo: Skoraj najboljši cirkus, klovnada za otroke
- ob 19.30 v Samčevem predoru: Tek na Mali grad s feršterkerjem, tekmovanje dvojic
- ob 20.30 na Glavnem odru: Don Mentony Band, predskupina Kalaia, rock'n'roll koncert
- ob 22.00 na Glavnem odru: Jonas show, večer stand up komedije
- ob 22.00 v Parku Evropa: Artbeaters, jazz fusion koncert
- ob 22.00 na gradu Zaprice: Kino Zaprice: Ljubezen je vse, kar potrebuješ, romantična komedija

Se vidimo!

Jamski človek navdušil razprodane Zaprice

Drugi dan Kamfesta je postregel s precej lepšim vremenom. Nekaj sonca, nič dežja in ugodne temperature so na prizorišča zopet pripeljala veliko množico obiskovalcev. V Keršmančevem parku se jih je tako na otroškem programu zbralo preko petsto. V starem mestnem jedru je prevladoval program za mlade - na Glavnem odru Zmelkoow, na večernem nemško-grška senzacija Sea+Air. Na gradu Zaprice pa nas je zabaval Uroš Fürst z legendarno monokomedijo Jamski človek. Kljub temu, da je bila predstava plačljiva, je bilo prizorišče na gradu Zaprice razprodano, vzdušje pa enkratno z veliko komunikacije med igralcem in občinstvom.

Nedeljski tretji dan Kamfesta bo namenjen nekoliko starejšemu občinstvu in družinam:
- že ob 10.00 se lahko odpravite na grad Zaprice Na pot s Kam'nčkom, kjer bodo najmlajšim obiskovalcem predstavili muzejsko zbirko
- ob 17.00 začnemo z delavnicami v Keršmančevem parku, ob 18.00 pa nas bo zabavala Melita Osojnik z glasbeno predstavo Sonce gre na potep
- ob 19.00 (ali pa kakšno minutko čez) bomo v Parku Evropa otvorili postindustrijsko razstavo Kam so šle vse fabrike?, skupaj z odprtjem bodo koncert imele tudi Ljudske pevke Predice
- ob 20.30 bodo Glavni oder na Malem gradu zasedli Prifarski muzikanti s posebnim gostom - Ladom Leskovarjem
- ob 22.00 pa se lahko odpravite v atrij za šutensko lekarno (pri Dušanu Sterletu) na pripovedovalski večer, naslovljen s Tri zdrave Marije in en oče naš z Vesno Zornik, Boštjanom Naratom, Ano Duša in Polono Janežič ali pa se povzpnete na grad Zaprice na ogled filma Državljan Diareija ali Kdo je Tomaž Lavrič

Vljudno vabljeni k obisku!

Dež ni zaustavil otvoritve 10. Kamfesta

Črno nebo se je zgrinjalo nad Kamnikom, pošteno je zapihalo in se ulilo. A k sreči so nam bili vremenski bogovi naklonjeni - dež je pravi čas ponehal, nekoliko shladil pregreto ozračje in vse prireditve 10. jubilejnega Kamfesta so se začele po urniku. Najprej smo oddrveli v Keršmančev park na predstavo Začarana ladja, nato pa je obiskovalce v center mesta popeljali Gypsy Mambo Kočani Orkestar iz Makedonije.

V Samčevem predoru sta festival uradno otvorila direktor Kamfesta 2013 Rok Kosec ter župan občine Kamnik Marjan Šarec. Ta je zbranim povedal: »Danes so besede odveč. Gre za jubilejni Kamfest in verjamem, da bo najboljši Kamfest doslej. V veselje mi je odpreti festival, kjer se bo za vsakega nekaj našlo. Naj v prihodnjih dneh Kamnik diha s Kamfestom. Iskrene čestitke ob 10. obletnici!«

Prizorišče Malega gradu je bilo premajhno za vse obiskovalce, ki so želeli videti in slišati Vlada Kreslina, poln pa je bil tudi salon gradu Zaprice, kjer so si zbrani pogledali projekcijo filma Srečen za umret. Kino je bil tokrat izjemoma notri zaradi vremenskih neprilik, v prihodnjih dneh pa bo že postavljen pod zvezdami.

Danes, 10. avgusta 2013, pa lahko na Kamfestu ujamete:
- Gospo Pehtro, lutkovno predstavo z Lucijo Ćirović in Boštjanom Štormanom ob 18.00 v Keršmančevem parku
- The Rock Street Show, kamniške break dancerje z živo spremljavo bobnov in basa ob 19.30 v Samčevem predoru
- Zmelkoow, primorske legende na Glavnem odru ob 20.30
- Sea+Air, nemško-grški indie duet ob 22.00 v Parku Evropa
- večer pa bo zaključila monokomedija Jamski človek, ob 22.00 na gradu Zaprice. Vstopnice za predstavo bodo na voljo od 21. ure naprej na blagajni pri vhodu v grad.

Se vidimo!

Danes otvarjamo Kamfest št. 10

Končno je čas, da otvorimo jubilejni 10. Kamfest. Po mesecih priprav organizacijska ekipa popravlja še zadnje detalje, po Kamniku pa se že na veliko šušlja o programu. Danes bodo vse napovedi lahko preverjene!

Začeli bomo z ustvarjalnim dogajanjem v Keršmančevem parku - začenjamo že ob 17.00, da se nekoliko ogrejemo pred lutkovno predstavo LS Uš Začarana ladja. Če bo vreme dovoljevalo, nas bo po predstavi povorka odpeljala iz Keršmančevega parka v Samčev predor, kjer bosta direktor festivala Rok Kosec in župan občine Kamnik Marjan Šarec tudi uradno otvorila festival.

Dogajanje na Glavnem odru bo ob 20.30 otvorila prekmurska legenda Vlado Kreslin, tokrat v družbi Malih bogov. Potem pa se bomo z malo daljšim sprehodom odpravili še na grad Zaprice na prvo projekcijo Kina Zaprice. Mestni kino Domžale nam bo postregel s komično dramo o upokojencu, ki bi rad bil srečen, preden umre. Srečen za umret, če smo natančni.

Vremenska napoved sicer ni najboljša, a vendarle velja opozorilo: se bo večina dogodkov odvila tudi v primeru dežja - gledalce na otroški predstavi bomo prestavili na oder, Vlado bo tako ali tako pod streho (poslušalci pa le prinesite kakšen dežnik), projekcija filma pa bo izpeljana v salonu Zaprice, ki sprejme 80 ljudi.

Se vidimo torej - pa če bo dež ali sonce!

Vabilo k sodelovanju v uličnih intervencijah Javno=naše!

Javno=naše!
Pridruži se urgentni interventni skupini za ulične vragolije na Kamfestu. Lani je ulična skupina "Generacija trapastih" s svojimi intervencijami izvrstno popestrila dogajanje na Kamfestu. Predstavljala je vezivno tkivo, ki je povezovalo različne dneve in dogodke. S svojimi vragolijami so zabavali naključne mimoidoče in tiste, ki so jih začeli spremljati zanalašč - bolgarski vrači so priklicali dež, obiskovalcem so čestitali za uspešno opravljen vzpon na Mali grad, ribogojniško postrv po imenu Štefan so spustili v Kamniško Bistrico.

Vljudno vas vabimo, da se letos tudi sami preizkusite v uličnih intervencijah v času Kamfesta! Prijave sprejemamo na elektronskem naslovu info@kdpm.org. Informativni sestanek (lahko se ga udeležite tudi, če se niste prej prijavili po elektronski pošti) projekta pa bo v ponedeljek, 12.8.2013, ob 17.00 v Keršmančevem parku, kjer boste izvedeli več o akcijah.

Vodja skupine: Anja Bezlova

Vljudno vabljeni!

Priprave v polnem teku

Do začetka jubilejnega 10. Kamfesta že lahko odštevamo ure, kaj kmalu pa bomo to mersko enoto zamenjali za minute in v petek za sekunde. Program je sestavljen, pisarniška dela opravljena, zato je čas, da skočimo na teren!

Kamnik je tako danes postal delovišče - postavlja se namreč oder na Malem gradu, oder in šotori v Keršmančevem parku, počasi se bo oprema začela nositi tudi grad Zaprice - vsa ostala prizorišča pa bodo nastajala sproti.

Pri postavljanju odrov kamfestovski ekipi pomaga cel bataljon prostovoljcev - le-ti so prispeli v ponedeljek z različnih koncev Evrope (Rusije, Srbije, Italije, Španije, itd.), danes pa se že potijo na močnem slovenskem soncu.

Vam zaenkrat obiska prizorišč še ne priporočamo, zato da vas ne bi za brezveze skurilo. Vam pa zato ponujamo nekaj slik dogajanja.

LestevKersmancev_park_oder

StajnRok_Kosec

Zapore cest v času Kamfesta

Kamfest je seveda prireditev, ki potrebuje svoj prostor, zato bomo tudi letos žal morali zapreti nekaj cest. Seveda bomo s tem bolje poskrbeli za varnost obiskovalcev in nastopajočih, hkrati pa bomo s tem pridobili več površin za druženje in ustvarjanje. Zapora ceste bo v času festivala od 9. do 18. avgusta med 17. uro in polnočjo na Glavnem trgu ter na Samostanski in Kolodvorski ulici. Obvozi za prebivalce Šutne in Streliške ulice bodo urejeni.

Zapora_ceste

Za en dan bomo zaprli tudi Šutno, in sicer 17. avgusta, ko se bo tam odvijala dirka GT Bike Eliminator 2013.
V sliki to pomeni sledeče:
Zapora_eliminator

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Razpis za sodelovanje na Kamfest sejmu

Razpis za sodelovanje na Kamfest sejmu - "Diversity - express yourself"

Sejem bo potekal v Kamniku od 9. do 18. avgusta 2013 v sklopu festivala Kamfest. Predstavili se bodo oblikovalci unikatnih izdelkov. Sodelujejo lahko vsi, ki imajo urejen status in so avtorji izdelkov.

Sejem se bo odvijal od 17. do 19. ure v Keršmančevem parku in od 19.30 do poznih večernih ur v bližini Samčevega predora. Razstavljalci se morajo do 5. 8. 2013 prijaviti, če želijo na sejmu sodelovati kot razstavljalci in prodajalci unikatnih izdelkov. Sodelujoči bodo znani 6.8.2013. V primeru prevelikega števila prijav bodo imeli prednost izdelki, ki bodo izžarevali več unikatnosti in ustvarjalnosti. Zavrnili bomo razstavljalce, katerih izdelki bodo kakor koli spominjali na »vprašljivo poreklo«.

Cena sodelovanja je 30 eur za vse dni festivala, cena za posamezen dan pa je 5 eur. Vsak razstavljalec si pripravi prodajno mizo (dimenzije gasilske mize). Najbolj izvirna in osupljiva dekoracija bo zadnji dan Kamfesta nagrajena.

Prijave sprejemamo na e-mail naslov: diversity.expressyourself@gmail.com.
Prijavnice lahko dobite preko povezave tukaj.

Za dodatne informacije smo na voljo na zgornjem e-mail naslovu in po telefonu na številkah: 041 759 136 ali 031 730 451.

Organizator dogodka: Marta Grkman Repolusk, S.P., Vailina, pod okriljem Kamfesta

FB stran DIVERSITY – express yourself: https://www.facebook.com/DiversityExpressYourself

10. Kamfest je pred vrati

Davnega leta 2003 je ekipa entuziastov iz Kulturnega društva Priden možic in njihovih prijateljev na Mali grad v središču Kamnika znesla velik lesen oder, ki so si ga izposodili iz Tuhinja. Pripravljalo se je namreč prvo Kamniško kulturno poletje - festival, ki je v tridesetih dneh v juliju in avgustu ponudil okoli 10 prireditev. Morda skromno za poletni festival, a dogajanje je bilo narejeno z minimalnimi sredstvi in maksimalno volje tistih, ki so želeli popestriti poletno dogajanje v Kamniku. Predvsem pa je bil to začetek nečesa mnogo večjega - Kamniško kulturno poletje je namreč postalo prvi festival Kamfest.

V letu 2013 se tako KD Priden možic s soproducenti pripravlja na jubilejno 10. izvedbo Kamfesta, ki bo v desetih dneh ponudil preko 70 dogodkov na petih glavnih in številnih pomožnih prizoriščih. Popoldne za otroke, proti večeru za mladino, ponoči za starejše - vsak bo lahko nedvomno našel svoj kotiček. Poleg tega pa bodo kamniški gostinski obrati podaljšali poletni vrvež do konca avgusta - po Kamfestu nas namreč čaka še 1. Kamnik po Kamfestu.

Praznujte, predvsem pa uživajte z nami!

Klub Kamfest

Spoštovani ljubitelji Kamfesta!

Naš poletni kulturni festival letos praznuje 10. obletnico, kar je zavidljiva starost za brezplačen poletni kulturni festival - sploh glede na trenutno življenjsko dobo kulturnih prireditev v Sloveniji. Seveda bi želeli, da bi Kamfest tudi v prihodnosti ostal tako kvaliteten in dostopen festival - da bo ponujal program za vse generacije in predvsem, da bo ostal brezplačen.

Pri tem se obračamo na vas s programom t.i. "crowdsourcinga". Gre za preprosto miselnost, da lahko vsak, pa naj bo njegov prispevek še tako majhen, lahko pomaga pri ohranjanju kulturnih dejavnosti nekega kraja. Javna sredstva se namreč krčijo, pokrovitelji v času krize le stežka od sebe dajo kak evro, zato se organizatorji kulturnih prireditev čedalje bolj obračajo na skupnost, občinstvo. Seveda je le-to za svoj prispevek nagrajeno, v prvi vrsti s spomini na izvrsten program, k tem pa organizatorji dodajo tudi razne ugodnosti, spominke, nagradna žrebanja.

Tako smo z namenom čim tesnejše povezave med producentom Kamfesta in njegovim občinstvom ustanovili t.i. Klub Kamfest. Ta članom, v zameno za kakršno koli donacijo, prinaša številne ugodnosti:
- 10% popust pri vpisu Maistrovega abonmaja v Doma kulture Kamnik
- žrebanje štirih vstopnic za vsako izmed prireditev v Domu kulture Kamnik, katere organizator je KD Priden možic
- žrebanje majčk in drugih spomnikov Kamfesta med člane kluba
- klubsko kartico
- številne ugodnosti pri drugih prireditvah, ki jih organizira KD Priden možic (Dom kulture Kamnik, Kamfest, Ana Desetnica v Kamniku,...)

Včlanitev:
V Klub Kamfest se včlanite tako, da na enega izmed spodaj opisanih načinov opravite donacijo v poljubni višini Kulturnem društvu Priden možic in nas o svoji dobrodelnosti tudi obvestite - bodisi tako, da se vpišete na eno izmed pristopnic, ki jo boste našli na prizoriščih Kamfesta, bodisi preko elektronske pošte - potrebujemo naslednje podatke: ime, priimek, naslov, telefonsko številko, e-naslov in način donacije. Višine zneska ali potrdil ne potrebujete pošiljati, ker vam zaupamo na besedo!

NAČINI DONACIJ:
1.) Namenitev dela dohodnine
... je preprost način donacije. Vse, kar morate storiti je, da primerni obrazec opremite s svojimi podatki in ga pošljete na vašo pristojno davčno izpostavo ali ga pustite v eni izmed škatel za prostovoljne prispevke na Kamfestu 2013. Del dohodnine (do 0,5%), ki jo boste morali poravnati, bo tako namesto v državno blagajno priromal direktno do Kulturnega društva Priden možic in s tem pomagal pri financiranju dejavnosti društva.

2.) Prostovoljni prispevki
... škatle, v katerih jih zbiramo, boste našli na vseh prizoriščih Kamfesta 2013. V njih lahko vržete kovance ali bankovce, kot vam pač denarnica dovoljuje. Že 1 eur za vsak koncert pomaga - tako poceni in kvalitetne produkte najdete le redko ... še žvečilke so dražje.

3.) Direktna donacija
... na tekoči račun Kulturnega društva Priden možic: 0231 2001 2234 037, odprt pri NLB d.d. Pod sklic vpišite: 00 00000-2013, pod namen pa "Za Kamfest". Vabljeni tako posamezniki, kot tudi družbeno-zavedna podjetja!


Vljudno se vam zahvaljujemo za včlanitev in pomoč pri organiziranju največjega poletnega kulturnega festivala v regiji!


Ekipa KD Priden možic