Drugi dan Kamfesta je pod streho. Popoldansko družinsko dogajanje na Glavnem trgu se je zvedavo nadaljevalo, koncerta na Mestnem in Mobilnem odru sta zibala navzočo množico, festival pa se je razširil še na dve prizorišči. Vrata je odprl mekinjski samostan in razkril Samostanki oder, park Evropa pa je zaživel v podobi Parka mladih.

Otroci in njihovi starši so skupaj z ježema Pavlo in Viktorjem razmišljali o smeteh, uživali v predstavitvi Plesnega kluba Modum in navijali za nogometašice ŽNK Radomlje. Obenem so skupaj s Knjižico Franceta Balantiča prebirali knjige in listali po revijah in si privoščili kaj unikatnega na sejmu Diversity.

Koncertni del sobotnega dne se je na Mobilnem odru pričel z Duom Aritmija & Miho Eričem. Slednji je na koncert pritekel z otvoritve razstave lastnih grafik, ki se je zgodila v Galeriji Pogled. Koncert je napolnil ušesa polnemu Glavnemu trgu, ki je že radovedno pogledoval proti Mestnemu odru, na katerem je kasneje zablestela Manca Berlec.

Svoje duri sta navdušeno odprli še dve prizorišči. Park Evropa se je prelevil v Park mladih, kjer so vsi, ne glede na enotno matično številko, uživali v večeru poskočnih ritmov. Janez Bončina Benč pa je otvoril Samostanski oder in obiskovalcem za skrivnostmini zidovi mekinjskega samostana priredil čudovit večer, poln vsem dobro znanih ritmov.

Pred nami je kamfestovska nedelja, ki bo ponudila ogromno dogajanja, med katerim se bo gotovo našlo nekaj za vsakogar - danes izpostavljamo predvsem Janeza Dovča & Sounds of Slovenia na Samostanskem odru, Svemirka na Mestnem, na Mobilnem se bo rodnemu mestu predstavil Tadej Droljc, pred Domom kulture Kamnik in v La Piñati pa bo vzniknil ImproKamFest - Mednarodni impro festival.

Pridite na Kamfest!