S koncertom Nece Falk, Mačkom Murijem in Muco Maco se je nadvse uspešno končal 14. poletni kulturni Festival Kamfest.

V devetih dneh se je na 4 lokacijah in 5 odrih zvrstilo prek 60 različnih dogodkov. Lepo vreme, ki nam je bilo po lanski kislosti letos precej naklonjeno, je v Keršmančev park, na Katzenberg in v mekinjski samostan privabilo zares veliko število obiskovalcev. Seveda jih je največ prišlo pred Glavni oder, kjer so spremljali skupine Jambinai, Silence, Hamota, Uroša Perića in še marsikoga drugega.

Gneča je nastajala tudi pred Večernim odrom, takorekoč za vogalom Glavnega, in na drugem koncu Keršmanca - na otroškem delu parka. Veseli nas, da festivalskemu vrvežu skoraj ni bilo videti konca. Kamfest je z bendi božal (ter včasih popraskal) ušesa, gostinci so skrbeli za želodce in grla, Diversity in KUFR sejem ter predstave za male in velike pa za oči zvedavih obiskovalcev.

Zaživel je samostan, rajalo se je na Katzenbergu. Na slednji lokaciji predvsem zadnji dan, ko se je v bivši upravni stavbi KIK-a zaključila izjemna Prva kamniška turistična pot po industrijski dediščini, ki se je ponovila še v nedeljo.

Vsekakor upamo, da bo festival tudi v prihodnje živel vsaj tako kot dosedaj, če ne še bolje. Predvsem z velikim doprinosom in pomočjo lokalne skupnosti ter obiskom od tod in drugod si Kamfesta pač ni mogoče predstavljati.

Se vidimo torej na Kamfestu 2018!