Drugi dan Kamfesta je pod streho. Družinsko dogajanje v Keršmančevem parku se je zvedavo nadaljevalo, koncerta na Glavnem in Večernem odru sta zazibala navzočo množico, festival pa je odprl dve dodatni prizorišči. Dvorec Katzenberg so napolnili swingerji, mekinjski samostan pa filmofili.

Otroci so skupaj z Gledališčem Fru-Fru in krtkom Zlatkom razmišljali o kakcih, ki padajo z neba in po predstavi uživali ob najrazličnejših animacijah in atrakcijah, se podili po nogometnem igrišču in vrteli Sola kolo sreče. Na koncu pa so prisluhnili pravljici za lahko noč.

Na Glavnem odru je bilo mogoče prisluhnili koncertu izbranih tišin v izvedbi dua Silence, ki je napolnil ušesa vseh, ki so bili priča fantastični klavirski vrtuoznosti. Na Večernem odru je nastopila jazzovska poslastica letošnjega Kamfesta - skupina Container Doxa, katere član je znanec kamfesovskih odrov - Dre Hočevar. Piko na i je koncertu postavila video projekcija, ki je koncert postavila na še višjo raven.

Svoje duri sta odprli še dve dodatni prizorišči. V letnem kamfestovskem kinu na dvorišču Samostana Mekinje si je bilo mogoče ogledati kriminalno dramo Pod gladino, na Katzenbergu pa se je plesalo na velikem swing večeru. Obiskovalci najprej naleteli na starodobnike, na vhodu so jih sprejele mične hostese, dogajanje na vrtu pa jih je vrnilo v čase takoj po koncu prohibicije.

Tudi jutri bodo dogodki na festivalu brezplačni. Se vidimo!