OPOZORILO: Pregledujete spletno stran Kamfesta 2013!

Press

Ob 10. izvedbi festivala Kamfest

Goran_Zavrsnik

Njega dni nas je nekaj, takrat še mladeničev, zagrizlo v hrib. Zgoraj, v senci kapele, smo malo posedeli, gledali ruševine in se smejali. Smejali ideji, da bi tja gor znosili čisto pravi koncertni oder in ozvočenje in povabili kak bend ali dva. A je ideja čez mesec dni dobila mlade in od takrat preživljamo avgustovske dneve in noči na Malem gradu. Kamfest, kot smo ta umotvor poimenovali, se je že čez dve leti izlil s hriba v dolino in iskal po mestu prostore za nove in nove programske sklope. Tako so z leti otroci dobili čisto svoje prizorišče v Keršmančevem parku, alternativo smo zapakirali v Park Evropa, letos pa dodajamo še čisto pravi letni kino na Zapricah, kjer bomo poleg celuloidnih, pardon, digitalnih filmskih zvezd gostili tudi pravega Jamskega človeka in primerek Starega fotra.


A dovolite, da se v nadaljevanju izognem napovedovanju vrhuncev programa, ki jih lahko, vsak po svoje, najdete na naslednjih straneh. Mnogo bolj pomembno je, da Kamfest od samega začetka združuje najrazličnejše posameznike in organizacije, ki v njem prepoznajo priložnost za povečanje lastne prepoznavnostni v lokalnem okolju in širše. Letos tako, v naše veliko veselje, poleg nepogrešljive Matične knjižnice Kamnik pomemben programski soproducentski delež prispevata Medobčinski muzej Kamnik in Mestni kino Domžale.

Prav tako je pomembno, da vsako leto pride na Kamfest mali bataljon mladih prostovoljcev z vsega sveta, ki se, skupaj s kamniško aktivno mladino (ja, obstaja!), družno zagrize v hrib, v parke, na ceste in parkirišča in pomaga pri realizaciji vsako leto obširnejšega programa. A naj ta ne bo edini razlog, da se deset popoldnevov zapored odločite za obisk starega mestnega jedra. Kamfest vam odkriva samo del potenciala, ki ga v sebi skriva naše malo mesto. Izzivamo vas, da tudi po Kamfestu obiskujete Kamnik. Kamnik po Kamfestu, kakor smo poimenovali eno od letošnjih novotarij, kjer se bodo izkazali predvsem kamniški gostinci, bo kamniško kulturno poletje zavlekel v september.

Zgolj prireditve ne morejo zares oživeti zaspanega mesta. So samo obliž, etiketa, ki že od nekdaj prekriva resničen problem neodločnosti, nestrokovnosti, nekonsistentnosti in neenotnosti pri oživljanju starega mestnega jedra. Splošnega recepta ni in ga ne bo, načeloma pa pomagajo domišljija, mlada kri, drzen nevladni sektor in za izboljšave dojemljiva lokalna oblast, ki ne komplicira preveč. Vse to v Kamniku pravzaprav imamo. Imamo pa tudi najpomembnejše. Vas, sprehajalce, gledalce, kolesarje, upokojence, mamice, čudake, direktorje, pometače, slaščičarje, iz Zikove in Zgornjega Perovega, pa tudi Podgorce in Thince in vse, kar je vmes. En tak velik Kamfest 2013.

GORAN ZAVRŠNIK
programski direktor Kamfesta 2013

 

 

Akreditacije

Kamfest je s svojim pestrim dogajanjem nedvomno tudi dober ambient za različne zgodbe. O takšnih redno poročajo tudi številni državni in lokalni mediji. Vabimo vas, da tudi sami vzamete v roke svinčnike, diktafone, kamere in fotoaparate ter se odpravite v Kamnik!

Večina prireditev na festivalu je brezplačnih, kar pomeni tudi nemoten dostop za vse reporterje, je pa kljub temu dobro, da se pred tem akreditirate - z akreditacijo boste lažje prišli do prizorišč s svojimi prevoznimi sredstvi, lahko boste po dogovoru vstopali v zaodrje na pogovore z ustvarjalci in pripravili ekskluzivne zgodbe.

Akreditacije lahko naročite preko elektronskega naslova info@domkulture.org ali telefonske številke 031 427 846 (Juš Milčinski, vodja odnosev z javnostmi festivala).

Vljudno vabljeni!