slo eng
OPOZORILO: Pregledujete spletno stran Kamfesta 2014!

Novice

Kamfesta konec, začenja se Kamnik po Kamfestu

Kamfest 2014 je resda zagrnil svoj zastor, a to ne pomeni, da bosta konec avgusta in začetek septembra v Kamniku dologočasna! V ospredje bodo tokrat stopili štirje kamniški gostinci, ki bodo med 22. avgustom in 7. septembrom ponudili pester program.

V okviru programa Kamnik po Kamfest vas bodo Bistro Pod gradom, Gostilna Majolka, Cafe Rotovž in Kavarna Veronika povabili na štirinajst dogodkov - največ bo koncertov, manjkala pa ne bodo niti potopisna predavanja in predstave z manjšimi zasedbami.

Vstop na vse prireditve v okviru Kamnika po Kamfestu je prost, vljudno vabljeni! 

Kamfest 2014 pod streho

S koncertom Simboličnega orkestra ter švedsko virtuozinjo Ido Meidell Blylod smo zaključili letošnji, že 11. Kamfest. V desetih dneh se je odvilo preko osemdeset dogodkov, od tega so bili le štirje plačljivi. Izvedli smo 10 otroških predstav, 3 predstave za odrasle in 1 plesno produkcijo, 5 filmskih projekcij, otvoritev so v okviru festivala doživele tudi 3 razstave.

Ob koncu festivala je obiskovalce v Keršmančevem parku in na Glavnem odru na Malem gradu pozdravil tudi župan občine Kamnik, Marjan Šarec, ki je ob zaključku čestital organizatorjem za še en odlično izpeljan festival, navzoče pa je že povabil na 12. Kamfest, ki bo v Kamniku zopet naslednje leto avgusta.

Upamo, da ste uživali tudi vi!

Danes zadnja priložnost za nakup cenejšega Abonmaja Kam'nček

Danes nas na Otroškem odru Argeta Junior čaka še zadnje kamfestovsko druženje. Otroci in njihovi starši si boste lahko ogledali predstavo Volk in 7 kozličkov v izvedbi KŠD Štumf, potem pa bo letošnjih poletnih rajanj konec.

A to ne pomeni, da si otroških predstav v Kamniku ni moč ogledati tudi jeseni in spomladi! KD Priden možic, organizator Kamfesta ter upravljalec Doma kulture Kamnik, namreč v času festivala vabi k vpisu Abonmaja Kam'nček in to s posebnim popustom!

Za ceno zgolj 12 eur (redna cena 20 eur) namreč lahko vpišete abonma, ki prinaša 5 izrednih otroških predstav, z vpisom pa si seveda zagotovite tudi stalni sedež v dvorani. Abonma lahko vpišete s posebnim Kamfest kuponom (delijo jih naši prostovoljci ter voditelj na odru) pri natakarici v kamfestovski kavarni v parku.

Vljudno vabljeni!

Laibach po osmih letih zopet na odru Kamfesta

Laibach, verjetno najbolj mednarodno priznani slovenski glasbeni kolektiv, so po letu 2006 še drugič zasedli Glavni oder Kamfesta. Vmes se je zgodilo marsikaj, a dejstvo, da so Laibachi eden najbolj impozantnih svetovnih bendov, ostaja enako.

V uri in pol koncerta so predstavili predvsem izdelke z nove plošče Spectre, ki je njihov prvi studijski izdelek ravno po letu 2006 (seveda pa so izdali še nekaj stranskih projektov). Ob koncu koncerta pa so dodali še nekaj najbolj znanih komadov, tako da so lahko uživali stari in novi oboževalci na skoraj polnem prizorišču na Malem gradu.

Zadnji koncert na Kamfestu pa na Glavni oder danes prinaša Simbolični orkester ter švedsko virtuozinjo na violini Ido Meidell Blylod.

Se vidimo!

 

Na koncertu Laibachov bo vreme ugodno

Skrajni čas je, da se dež malo umiri. Nedvomno je zvezda letošnjega poletja, a danes ga bodo na odru Kamfesta  zasenčili legendarni Laibach. Koncert, ki bo nedvomno vrhunec letošnjega festivala, se bo začel ob 20.15, vremenske napovedi pa kažejo na sicer hladno in oblačno, a kar se tiče padavin stabilno vreme.

Obiskovalcev bo sicer zagotovo veliko, nekaj vstopnic pa se danes še da dobiti. Kupite jih lahko na prodajnih mestih mojekarte.si (TIC Kamnik, Petroli s sistemom mojekarte.si, trafike 3dva, M holidays, itd.) ter preko spletne strani www.mojekarte.si, na voljo pa bodo tudi 2 uri pred začetkom koncerta na naši info točki pod Malim gradom.

Se vidimo!

p.s.: Pa še to: na bencinskih servisi Petrol prodajalci pogosto ne najdejo vstopnic, ker preverjajo sistem Eventim. Prosimo vas, da jih ob nakupu opozorite, da se vstopnice za koncert prodajajo preko sistema mojekarte.si. Kateri Petroli imajo sistem mojekarte.si (vsi ga namreč ne premorejo), pa lahko preverite tule.

Danes najmlajši vabljeni na tekmo poganjalčkov

Calcit Team - GT tudi letos na Kamfestu prireja tradicionalni GT Bike Eliminator, kolesarsko dirko po ulicah Kamnika. Gorski kolesarji se pomerijo v bojih na izpadanje med ovinki in ovirami s štartom in ciljem v Samčevem predoru.

A tokrat se na dirki ne bodo podili le "profiji", organizatorji namreč k prijateljski tekmi vabijo tudi najmlajše kolesarje. Tako so ob 17. uri v Samčev predor vabljeni otroci s poganjalčki. Pomerili se bodo v krajši zabavni dirki, ki bo pravo ogrevanje pred tekmo "ta velikih".

Se vidimo!

Borghesia navdušila stare in nove oboževalce

Dvojec Dario Sereval in Aldo Ivančič, bolje poznana kot Borghesia, sta definitivno imela prav, ko sta leta 2009 po štirinajstih letih premora zopet vrgla v sodelovanje. O njunem koncertu z velikim spremljevalnim bendom se je pred Kamfestom morda celo največ šušljalo, kljub neugodnemu vremenu pa ga je obiskalo okoli 500 obiskovalcev.

Med njimi so bili tako stari, kot novi oboževalci, precej je bil opaziti tudi obiskovalcev od drugod, predvsem Ljubljane, pa tudi domačini seveda niso manjkali. Po moški energiji na Glavnem odru pa je petek zaključila ženska senzibilnost v podobi dueta All String Detached. Vsekakor zanimivo nadaljevanje nekoliko melanholičnega večera.

Pa ja ne bo spet deževalo?

Vremenske napovedi so mešane, a kaže da bo današnje vreme še nekoliko neprijetno. A zato bosta sobota in nedelja toliko lepši! Če torej danes pade kakšna kaplja dežja, bodo selitve narodov naslednje:

- od 17.00 naprej v Keršmančevem parku: ustvarjalne in športne delavnice za otroke in odrasle - bo v vsakem vremenu, a v omejenem obsegu
- ob 18.00 na Otroškem odru Argeta Junior: Gledališče iz desnega žepka: Motovilčica, lutkovna predstava - bo v vsakem vremenu, priporočamo pelerince
- ob 18.00 DDV program s štartom v Samčevem predoru: Okol Kamnika na Kamfest, urbano tekmovanje - bo v vsakem vremenu
- ob 18.00 DDV program v Samčevem predoru: Predstavitev KK Helios Domžale, revialna košarkarska tekma - zagotovo prestavljamo na nedeljo
- ob 19.30 DDV program v Samčevem predoru: Thin slackline, vratolomnosti s T'hina - v primeru dežja odpade
- ob 20.00 pri Cvetličarni Letnar: Pocestnica, vodenje po ulični instalaciji - bo v vsakem vremenu
- ob 20.00 na Malem gradu: Otvoritev razstave Pobarvajmo Kamnik - bo v vsakem vremenu
- ob 20.15 na Glavnem odru: BORGHESIA, elektro rock koncert - bo v vsakem vremenu
- ob 21.00 v Gledališču Katzenberg: Mednarodna poletna plesna šola, plesna produkcija - zagotovo prestavljeno v dvorano Doma kulture Kamnik
- ob 22.00 na Večernem odru v Samčevem predoru: All strings detached, melanholični rock koncert - v primeru dežja v Stražnem stolpu na Malem gradu

Se vidimo!
 

 

Zaključna produkcija Mednarodne poletne plesne šole v Domu kulture Kamnik

Zaradi hladnega vremena Zaključno produkcijo Mednarodne poletne plesne šole z Gledališča Katzenberg prestavljamo v dvorano Doma kulture Kamnik. Vstop prost, število sedežev je omejeno.

Hvala za razumevanje!

Danes Okol Kamnika na Kamfest

KUD Kufr, Študentski klub Kamnik, Rod bistriških gamsov in KulKura vas danes vabijo na nepozabno urbano igro Okol Kamnika na Kamfest. Lov, ki ste ga letos aprila lahko doživeli tudi v Ljubljani, je sicer nastal na podlagi ideje Journey to the end of night, ki osvaja svet.

Igralna površina bo Kamnik, sodelujoči pa potrebujejo nekaj malega kondicije in premetenosti. Sodelujoči se lahko prijavijo kot lovilci ali tekmovalci, najboljšim pa so obljubljene lepe nagrade.

Si upate?

Kino Kamfest privablja številne ljubitelje filmov

Kino je v okviru Kamfesta prvič zaživel lansko leto. Projekcije na gradu Zaprice si je, kljub občasnemu hladnemu vremenu ogledalo, lepo število gledalcev. Letos platno privablja ljubitelje sedme umetnosti v center mesta!

Za program Kina Kamfest in opremo (z velikim premični platnom vred) tudi letos skrbi Mestni kino Domžale. Pripravili so pet projekcij: slovensko komično uspešnico Panika, iraško dramo Bekas, ameriško komedijo Sivolasi žigolo, dramo Jimmy P., ki se sicer odvija v angleščini, produkcija pa je francoska, ter italijansko črno komedijo Zoran, moj nečak idiot. Obiski projekcij pod zvezdami so zelo dobri - za Paniko je bilo 150 stolov premalo, ostale filme (razen Zorana, ki bo na vrsti v soboto) pa je obiskalo od 50 do 120 obiskovalcev.

Kino smo sicer letos postavili na dvorišče Osnovne šole 27. julija, ki je prijazno odstopila svoj prostor zvezdam velikega platna.

Vstopnice za koncert Laibach v predprodaji le še danes in jutri

Kamfest bo svoj vrhunec doživel v soboto, 16.8., s koncertom legendarne slovenske avantgardne skupine Laibach. Koncert bo v vsakem vremenu (no, razen v primeru orkana, tornada ali tsunamija), prvih nekaj vrst obiskovalcev bo lahko celo pod streho.

Vstopnice za koncert so v preprodaji po ceni 10 eur le še danes in jutri, na dan koncerta bodo stale 15 eur. Kupite jih lahko na TIC Kamnik, bencinskih servisih Petrol s sistemom mojekarte.si, preko spletne strani www.mojekarte.si (dobite voucher) ter preko drugih prodajnih mest mojekarte.si. Natančno prodajno mrežo najdete na tej povezavi.

Se vidimo!

Jazz večer v Majolki prestavljen na nedeljo

Jazz večer v Majolki s Triom Ugrin-Ftičar-Matošić prestavljamo z današnjega večera na nedeljo, 17.8. Ura ostaja enaka - 21.00.

Hvala za razumevanje!

In če bo jutri spet deževalo?

Po pravici povedano, smo zelo jezni, ker nam vremenoslovci že drugi dan servirajo slabo vremensko napoved. A oni niso nič krivi, krivo je... globalno segrevanje? Kakorkoli že, vozni red bo v primeru dežja tak:

- od 17.00 naprej v Keršmančevem parku: ustvarjalne in športne delavnice za otroke in odrasle - v vsakem vremenu, a v omejenem obsegu
- ob 17.30 DDV program v Samčevem predoru: Tjaša Mislej: Šola kreativnega pisanja, dvodnevne delavnice - bo v vsakem vremenu
- ob 18.00 na Otroškem odru Argeta Junior: Lutkovno gledališče Fru-Fru in Gledališče Glej: Zlatolaska - v vsakem primeru, prinesite pelerince
- ob 19.30 DDV program v Samčevem predoru: Breakdance street show in Rok Bu & Kinder Surprise, breakdance dogodek - prestavljeno v prostor v bližini Samčevega predora (obvestimo na mestu)
- ob 19.30 DDV program na gradu Zaprice: Godalkanje, produkcija violinske šole - v vsakem vremenu bo
- ob 20.00 pri Cvetličarni Letnar: Pocestnica, vodenje po ulični instalaciji - bo v vsakem vremenu
- ob 20.15 na Glavnem odru: Orlek, etno koncert - bo v vsakem vremenu
- ob 21.00 v Gostilni Majolka: Jazz večer v Majolki: Trio Ugrin-Ftičar-Matošić, jazz koncert - zagotovo prestavljeno na nedeljo, 17.8.
- ob 21.30 na gradu Zaprice: Grajski stand up - bo v vsakem vremenu
- ob 22.00 na Večernem odru v Samčevem predoru: Corkscrew, eksperimental-metal koncert - v primeru dežja prestavljamo v Stražni stolp na Malem gradu
- ob 22.00 na dvorišču OŠ 27. julija: Kino Kamfest: Jimmy P. (FRA), drama - v primeru dežja odpade

Pižama nasmejal polno dvorano Doma kulture Kamnik

Šesti dan letošnjega Kamfesta je žal zaznamovalo tudi prvo pravo deževje, a bistvenih sprememb v programu nismo doživeli. Če se le da, namreč želimo dogodke izpeljati na tak ali drugačen način.

Celovečerno stand up komedijo Boštjana Gorenca - Pižame 50 odtenkov njive smo tako danes bili primorani z Gledališča Katzenberg prestaviti v Dom kulture Kamnik. A to ni užalostilo smeha željnega občinstva - Pižama je skupaj s Tomažem Stanovnikom Kamničane nasmejal do solz!

Vsi tisti, ki vstopnice za trenutno najbolj vroč gledališki hit pri nas niste dobili, se boste lahko kaj kmalu potolažili. 50 odtenkov njive bomo jeseni namreč zagotovo še enkrat gostili v Domu kulture Kamnik, še prej pa lahko svojo lakoto po stand up komediji potešite na Kamfestu - že jutri se bo namreč v Medobčinskem muzeju Kamnik zgodil Grajski stand up.

Sicer pa nas čaka pester četrtek - če bo le zdržalo vreme, bomo izpeljali 12 dogodkov - od koncerta Orlekov do Jimmy P.-ja v Kinu Kamfest. Za natančne informacije glede morebitnih sprememb pa seveda spremljajte našo spletko ali FB profil.

Se vidimo!

50 odtenkov njive v Domu kulture Kamnik, predstava že razprodana

Vremenska napoved za današnje popoldne in večer žal ni nič kaj ugodna. Tako smo se pregledu podatkov ter pogovoru z dežurnim prognostikom odločili, da predstavo 50 odtenkov njive v izvedbi Boštjana Gorenca - Pižame žal prestavimo v Dom kulture Kamnik.

Predstava je žal tako že razprodana, saj dom premore le 243 gledišč (več kot 100 manj, kot Gledališče Katzenberg). Bomo pa zaradi velikega zanimanja popularnega stand up komika nedvomono povabili v Kamnik v okviru nove sezone Doma kulture Kamnik.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Kaj pa če bo danes res dež?

V primerju slabega vremena bo z današnjimi prireditvami takole:

- od 17.00 naprej v Keršmančevem parku: ustvarjalne in športne delavnice za otroke in odrasle - v vsakem vremenu, a v omejenem obsegu
- ob 18.00 na Otroškem odru Argeta Junior: Teater Kuglica: Raček Nace, lutkovna predstava - v vsakem vremenu (razne hudih neurij ali vetra), priporočamo pelerince
- ob 19.30 DDV program v Samčevem predoru: Športno plezalni odsek PDK: Prosto plezanje, povzpenjanje za vse generacije - v primeru dežja odpade
- ob 19.30 DDV program v Samčevem predoru: Neja Resnik, kitarski koncert - v primeru slabega vremena prestavljeno na novo lokacijo - sporočimo pred začetkom koncerta
- ob 20.00 pred Cvetličarno Letnar - Pocestnica, vodenje po ulični instalaciji - v vsakem vremenu
ob 20.15 na Glavnem odru: Leni Kravac, elektro balkan koncert - v vsakem vremenu
ob 21.00 v Gledališču Katzenberg: Boštjan Gorenc – Pižama: 50 odtenkov njive, celovečerna stand up komedija (vstopnina: 10 eur v predprodaji, 15 eur na dan dogodka)* - dokončno prestavljeno v Dom kulture Kamnik
ob 22.00 na Večernem odru v Samčevem predoru: Stankov memorial, tekmovanje v hitrostnem plezanju - v primeru dežja odpade
ob 22.00 v Medobčinskem muzeju Kamnik: Kaja Draksler Solo, jazz koncert - v vsakem vremenu
- ob 23.30 v Medobčinskem muzeju Kamnik: A night of Tunisia, glasbeno-likovni dogodek - v vsakem vremenu
ob 24.00 v Medobčinskem muzeju Kamnik: Andrej Schlegel: Sahara, avtorjevo vodstvo po razstavi - v vsakem vremenu

 

Pred nami najbolj pester festivalski dan

Šesti dan Kamfesta 2014 prinaša največ, kar dvanajst dogodkov!

Popoldne v Keršmančevem parku bo seveda zopet namenjeno najmlajšim, zgodnji večer bo v znamenju plezalcev v Samčevem predoru (če bo vreme dopuščalo) in kamniške kitaristke Neje Resnik, Glavni oder pa bodo danes elektro balkan ritmi skupine Leni Kravac.

Gledališče Katzenberg (ali dvorana Doma kulture Kamnik - zaenkrat vremenska napoved kaže na slednjo) bo nasmejal Boštjan Gorenc - Pižama, v noči pa bo oživel grad Zaprice.

Medobčinski muzej Kamnik namreč v svojih prostorih prireja trojni program v okviru Poletnih muzejskih dvorišč. Najprej bo ob 22. uri nastopila eksperimentalna jazz pianistka Kaja Draksler, sledi glasbeno-likovni dogodek A Night of Tunisia, vse skupaj pa bo zaključil Andrej Schlegel s polnočnim vodenjem po svoji razstavi Sahara.

Se vidimo!

Glavni oder Kamfesta zasedli dami dveh generacij

Glavni oder letošnjega Kamfesta je zaenkrat precej v znamenju frontwomank. Glavni vokal sta namreč soboto in ponedeljek zasedli Bilbi ter Lara Love iz skupine LeeLooJamais, torek pa je doživel celo dvojni ženski program.

Prva se je na odru namreč zvrstila glasbena legenda Neca Falk. Z Boštjanom Naratom, Boštjanom Gombačem ter Žigo Golobom so predstavili nov projekt Od daleč, ki organsko kantavtorsko razkriva Necino intimno, pa tudi zabavno plat.

Takoj za njo pa je sledila glasbenica mlajše generacije, Polona Kasal. Njen koncert smo sicer načrtovali v atriju za šutensko lekarno, a smo ga zaradi velikega zanimanja (in po pravici povedano tudi manjšem jamranju sosedov) prestavili kar na Glavni oder. Polona je predstavila repertoar elektronsko podkrepljenih pesmi letos žal preminulega kantavtorja Tomaža Pengova.

Jutrišnji koncert na Glavnem odru bo v družbo ženskega vpeljal še moški vokal - predstavila se bo namreč sedemčlanska zasedba Leni Kravac.

Se vidimo!

Predstava 50 odtenkov njive zaenkrat razprodana

Celovečerna stand up komedija 50 odtenkov njive v izvedbi Boštjana Gorenca - Pižame je zaenkrat razprodana. V predprodaji je bilo namreč 240 vstopnic, kolikor je sedišč v Domu kulture Kamnik, naši nadomestni lokaciji v primeru dežja.

V kolikor bo jutri dopoldne kazalo na lepo vreme zvečer, bomo prireditev izpeljali na prvotno mišljeni lokaciji v Gledališču Katzenberg. V tem primeru bo tekom dneva v prodajo stopilo še 100 vstopnic.

Za natančne informacije spremljajte novice na naši spletni strani ali naš Facebook profil.

Vstopnice za plačljive dogodke Kamfesta

Vstopnice za predstavo 50 odtenkov njive (le še peščica) ter koncert skupine Laibach na Kamfestu so še v prodaji. Kupite jih lahko na prodajnih mestih mojekarte.si - bencinski servisi Petrol (s prodajnim sistemom mojekarte.si, preko Eventima vstopnic na prodajamo), TIC Kamnik, www.mojekarte.si, M Holidays, trafike 3 dva,...

Natančno prodajno mrežo lahko najdete na tej povezavi.

Kaj pa če bo dež?

Ker so današnje vremenske napovedi za zvečer nekoliko "sumljive", vas obveščamo, kako je z današnjimi dogodki v primeru dežja:

- od 17.00 naprej v Keršmančevem parku: ustvarjalne in športne delavnice za otroke in odrasle - bo v vsakem vremenu
- ob 18.00 na Otroškem odru Argeta Junior: Plesni klub Šinšin: Poletna zmešnjava, plesna predstava za otroke - bo v vsakem vremenu, priporočamo, da s seboj prinesete pelerince
- ob 19.30 DDV program v Samčevem predoru: Revialna tekma Nogometnega kluba Kamnik, prijateljsko tekmovanje - bo v vsakem vremenu
- ob 20.00 pri Cvetličarni Letnar: Pocestnica, vodenje po ulični instalaciji - bo v vsakem vremenu
- ob 20.15 na Glavnem odru: NECA FALK, intimni pop koncert - bo v vsakem vremenu
- ob 21.00 v Gostilni Majolka: Jazz večer v Majolki: Trio Ugrin-Ftičar-Matošić, jazz koncert - bo v vsakem vremenu
- ob 22.00 na Večernem odru v Samčevem predoru: Dubzilla, dub koncert - v primeru dežja se dogodek prestavi v Stražni stolp na Malem gradu
- ob 22.00 na dvorišču OŠ 27. julij: Kino Kamfest: Sivolasi žigolo (ZDA), komedija - v primeru dežja ali močnega vetra projekcija odpade
- ob 22.00 na Glavnem odru Polona Kasal, elektro koncert - bo v vsakem vremenu

 

Sprememba lokacije koncerta Polone Kasal

Koncert Polone Kasal s priredbami pesmi Tomaža Pengova bomo danes z dvorišča za šutensko lekarno prestavili na Glavni oder. Nastop se bo začel ob 22. uri po koncertu Nece Falk.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Porno diva Patty Diphusa razgrela občinstvo z različnih koncev

Gledališče Katzenberg je včeraj zavzel ekstravagantni kabaret Patty Diphusa z Boštjanom Gombačem, Žigo Golobom in Sergejem Randjelovićem. Predstava, ki je premiero doživela že pred skoraj desetimi leti, tudi po stotih ponovitvah vzbuja veliko zanimanja.

Tako si je uglasbene pripovedi porno dive Patty včeraj v atriju nekdanje upravne stavbe KIK ogledali 200 gledalcev, ki so prišli z zelo različnih koncev - precej se jih je pripeljalo z Ljubljane in s štajerskega konca, imeli smo tudi obiskovalcev iz Grčije in Portugalske, seveda pa niso manjkali niti domačini.

Gledalci so po dobri uri kabareta zahtevali še bis, po dodatnem songu pa so obiskovalci kar obsedeli na svojih sedežih in še nekoliko uživali v simpatičnosti Boštjana Gombača ter njegovem prigovarjanju, da je predstave konec in da gredo lahko počasi že domov.

Katzenberg bo sicer (ob ugodnem vremenu) oživel še dvakrat - s celovečerno komedijo Boštjana Gorenca - Pižame 50 odtenkov njive ter s Produkcijo mednarodne poletne plesne šole.

Se vidimo!

Delite z nami svoje kamfestovske fotoutrinke!

Ste si že naložili aplikacijo Kamfest? Če je vaš odgovor "ne", storite to nemudoma - bodisi prek Google playa, bodisi preko Appstora.

App, ki so ga razvili v sodelovanju s podjetjem Morftec prostovoljci iz Mladinskega centra Kotlovnica, na vaše pametne telefone namreč prinaša preprost pregled programa, lokacij ter novic Kamfesta.

Novičke, pa lahko ustvarjate tudi sami! S klikom na ikono fotoaparata v segmentu "Novice" lahko namreč s svetom delite svoj fotoutrinek s festivala Kamfest. Foto spomin bo prikazan v aplikaciji ter v galeriji uradne spletne strani festivala.

Kar pogumno!

Center Kamnika zavzeli trije Kam-busi

Kam-bus oz. "kamničan" je vsekakor del kamniške folklore. Avtobusi, ki neumorno povezujejo Kamnik s preostalimi deli Slovenije, so namreč prepeljali že številne generacije in ustvarili marsikatero zanimivo zgodbo, ljubezen, doživljaj.

Tokrat smo motorje avotbusov sicer pustili ugasnjene, a na njih se je vsekakor dogajalo! Samčev predor v starem mestnem jedru Kamnika so namreč zavzeli trije Kam-busi. Že pozno popoldne so na njih risbice lepili otroci, zvečer pa je vsakega izmed njih zavzel drugačen glasbeni žanr.

V prvem smo lahko prisluhnili nežnemu prepletu kitare in harmonike, na drugem so udarjali balkanski etno ritmi, zadnji pa je bil namenjen elektroniki. Vsekakor enkratno doživetje, ki si ga lahko izmisli le Kamfest!

Jutri pa bodo avtobusi zopet na svojih rednih, za obiskovalce Kamfesta tudi brezplačnih, linijah.

Se vidimo!

Utrinki prvega in drugega dne

Video ekipa Mladinskega centra Kotlovnica tudi letos pripravlja dnevne video reportaže s Kamfesta. Spremljate jih lahko na Youtube kanalu Kamfesta, prva dva pa vam za pokušino ponujamo tudi tule.

1. dan
2. dan 

Krstili smo tudi Katzenberg

Na drugem dnevu festivala je svoj krst doživelo tudi Gledališče Katzenberg, novo prizorišče Kamfesta. V atriju nekdanje upravne stavbe kamniške smodnišnice si je poln avditorij (250 gledalcev) ogledalo monokomedijo Matjaža Javšnika Striptiz, še pred tem pa so se obiskovalci lahko sprehodili skozi razstavo Obsesije / Obsessions avtoric Nine Koželj in Cordue.

Prostor je zanimiv tako za Kamničane, kot tudi tiste, ki zgodb o smodnišnici ne poznajo dobro. Dolga leta zaprto območje je namreč danes precej živo, saj so za zidovi KIK-a svoje prostore našla številna podjetja. Seveda območje potrebuje še marsikatero olepšavo in pošteno košnjo rastlinja, a morda je ravno opozorjanje nanj v okviru Kamfesta dober začetek.

Jutri pa bodo glavno festivalsko prizorišče postali Kam-busi. Trije v centru Kamnika bodo namreč popoldne ponujali družinske ustvarjalne delavnice, zvečer pa bo v vsakem zadonel drugačen žanr glasbe.

Se vidimo!

Kamfest 2014 uradno odprt

Letošnji Kamfest je tudi uradno odprt. Prvi dan dogajanja je pod streho in z njim koncert skupine Kultur Shock, Festival piva in Okusov Kamnika, otroška predstava Gledališče iz kovčka, koncert Ane Vipotnik Tria ter otvoritvena povorka s francoskimi trubači Kremšnita.

Na otvoritvi je zbrano množico nagovoril tudi direktor festivala Rok Kosec, ki je poudaril predvsem pomen prostovoljcev pri uspešni izvedbi festivala, ter župan občine Kamnik Marjan Šarec, ki je obiskovalce toplo pozdravil in jih povabil tudi že na Kamfest v letu 2015.

Med številnimi obiskovalci Kamfesta je bila tudi ekipa Poletne scene s prvega programa TV Slovenija, v živo pa smo se vklopili tudi v osrednji TV dnevnik nacionalke.

Jutri nadaljujemo z Bilbi, Matjažem Javšnikom, swingom in še marsičem.

Še nekaj ur do začetka 11. Kamfesta

Vrata 11. Kamfesta so že priprta. Čez nekaj ur se bo namreč začel največji festival v širši kamniši regiji, ki bo v desetih dneh ponudil preko 80 brezplačnih dogodkov in štiri plačljive.

Začeli bomo s Festivalom piva in Okusov Kamnika, sledi predstava Gledališče iz kovčka v izvedbi KŠD Štumf, potem pa se bomo iz Keršmančevega parka okoli 19.15 z etno bando Kremšnita prestavili v Samčev predor, kjer nas čaka uradna otvoritev festivala, na kateri bosta zbrane nagovorila direktor Kamfesta Rok Kosec ter župan občine Kamnik Marjan Šarec.

Kmalu za tem sledi koncert ameriških etno punkerjev Kultur Shock, zvečer pa zopet malo Kremšnite ter ogled slovenskega filma Panika v Kinu Kamfest.

Se vidimo!

Dostop do Gledališča Katzenberg

Gledališče Katzenberg je novo festivalsko prizorišče in zato marsikomu še nepoznano, zato zapisujemo nekaj napotkov glede dostopa do ogleda gledaliških mojstrovin.

Oder se nahaja v atriju nekdanje upravne stavbe Kemijske industrije Kamnik na območju nekdanje kamniške smodnišnice. Do nje najlažje pridete tako, da se na kamniški obvoznici držite znakov za Kamniško Bistrico. Ko boste zavili preko reke Kamniška Bistrica bo čez nekaj sto metrov prednostna cesta zavila levo, nato pa se bo pred vami pojavilo skrbno urejeno krožišče. Iz krožišča zavijete pri drugem izvozu, na katerem piše OIC Kamnik, Dom kulture Kamnik.

Ker je parkirišče okoli nekdanje upravne stavbe KIK, kjer se bo oder nahajal, omejeno, vas vljudno prosimo, da svoje jeklene konjičke, parkirate pred Domom kulture Kamnik in se do gledališča odpravite peš. Prijeten sprehod do gledališča traja približno 10 minut, z rahlim naklonom na koncu poti. Varnostnik bo neposredno do parkirišča pri odru spustil le invalide ter starejše občane, ostale pa bo prosil, da se do gledališča odpravite peš. Priporočamo solidno obutev, damam pa zaradi mehkega terena odsvetujemo obutev visokih čevljev.

Blagajna gledališča se bo nahajala pri vhodu na prizorišče. Priporočamo, da na prireditev pridete vsaj 15 minut pred začetkom!

Vljudno vabljeni!

Zapore cest v času Kamfesta

Kamfest kot mestni festival seveda zahteva svoj prostor, a vas prosimo, da se zaradi tega ne jezite preveč. V času festivala bo namreč nekoliko spremenjen prometni režim v jedu Kamnika, a bo vse skupaj vredno svoje potrpežljivosti.

Natančen razpored zapor in prometa si lahko ogledate na spodnji sliki:

Odri Kamfesta se že počasi dvigajo v nebo

Še dva dni čakanja in začel se bo 11. Kamfest. Vremenske napovedi so solidne, današnje suho vreme pa ekipa Kamfesta izkorišča za postavljanje odrov festivala.

Najatraktivnejši je nedvomno Glavni oder, ki počasi raste na palaciju Malega gradu. Opremo na vrh hriba deloma prenaša velika mehanična lestev, deloma pa na roke ekipa naših izvrstnih prostovoljcev. Kot je navada zadnja leta tudi na letošnjem Kamfestu gostimo lep kolektiv prostovoljnih pomagačev z različnih koncev sveta. Na 11. Kamfestu bodo sodelovali mladi iz sedmih držav, precej pa je letos tudi domače pomoči.

Če ste kje v bližini prizorišč, vam priporočamo ogled gradnje odrov, a previdno - ne motite ta pridnih pri delu!

Vstopnice za štiri plačljive dogodke Kamfesta

Večina dogodkov Kamfesta je brezplačnih, se pa vsako leto zgodi, da moramo katerega izmed koncertov, predstav itd. pokriti z vašo pomočjo. Gre namreč za izbrane dogodke, ki zahtevajo več stroškov kot običajno. So pa zato toliko bolj posebni!

Na letošnjem festivalu bodo takšni dogodki štirje:
- sobota, 9.8., ob 21.00 v Gledališču Katzenberg - Špas teater: Striptiz, monokomedija Matjaža Javšnika
- ponedeljek, 11.8., ob 21.00 v Gledališču Katzenberg - Patty Diphusa, izpovedi porno dive z Boštjanom Gombačem, Žigo Golobom in Sergejem Randjelovićem
- sreda, 13.8., ob 21.00 v Gledališču Katzenberg - 50 odtenkov njivecelovečerna stand up komedija Boštjana Gorenca - Pižame
- sobota, 16.8., ob 20.15 na Glavnem odru - Laibach, koncert

Vstopnina za vse dogodke je enaka: 10 eur v predpordaji in 15 eur na dan posameznega dogodka.
Prodaja vstopnic:
TIC Kamnik
- bencinski servisi Petrol
- www.mojekarte.si
- druga prodajna mesta v mreži mojekarte.si
- uro pred začetkom dogodka pri vhodu na prizorišče

Vljudno vabljeni!

Kamfest 2014 tudi na vaših pametnih telefonih

Novost letošnjega festivala Kamfest je tudi mobilna aplikacija Kamfest za vaše pametne telefone, s katero boste vedno na tekočem s festivalskim dogajanjem in vsemi pomembnimi novicami. Aplikacija vas bo vodila po programu festivala Kamfest ter vam predstavila vse letošnje izvajalce in prizorišča. Opomnila vas bo na dogodke, ki jih boste označili kot priljubljene, v pomoč pa vam bo tudi, ko boste v Kamniku v času festivala iskali lokale za pogasitev žeje in lakote, bankomat, parkirišča, prevoz ali prenočišče. Z aplikacijo boste lahko zabeležili tudi fotoutrinke s Kamfesta in jih delili z drugimi uporabniki aplikacije. Aplikacijo si na svoj pametni telefon lahko brezplačno prenesete s spletne strani kamfest.org (stran vas bo sama usmerila v trgovino aplikacij).

Aplikacijo Kamfest so razvili prostovoljci – mladi programerji, oblikovalci in tržniki – v okviru projekta Kamfest Appfest, ki je od aprila 2014 potekal v okviru Mladinskega centra Kotlovnica v sodelovanju s podjetjem Morftec. 

Vabilo k sodelovanju na sejmu Diversity - express yourself na Kamfestu 2014

Tudi letos bo med 8. in 17. avgustom na Kamfestu potekal sejem Diversity - express yourself. Predstavili se bodo oblikovalci unikatnih izdelkov, sodelujejo pa lahko vsi, ki imajo urejen status in so avtorji prodajnih izdelkov.

Sejem se bo odvijal vsak dan festivala med 17. in 19. uro v Keršmančevem parku in od 19.30 do poznih večernih ur v bližini Samčevega predora. Kdor bo želel, bo lahko prodajno mizo razstavil tudi zgolj na enem prizorišču. Razstavljalci in prodajalci unikatnih izdelkov se lahko prijavijo do 3. 8. 2014,  sodelujoči bodo znani 5. 8. 2014. V primeru prevelikega števila prijav bodo imeli prednost izdelki, ki bodo izžarevali več unikatnosti in ustvarjalnosti, zavrnjeni pa bodo razstavljalci, katerih izdelki bodo kakor koli spominjali na »vprašljivo poreklo«.

Cena sodelovanja je 50 eur za vse dni festivala, cena za posamezen dan je 5 eur, sobote, nedelje in prazniki pa po 10 eur dnevno. Vsak razstavljalec si sam pripravi prodajno mizo, ki jo dobi na mestu sejma (dimenzije gasilske mize), najbolj izvirna in osupljiva dekoracija pa bo zadnji dan Kamfesta tudi nagrajena. 

Prijave sprejemamo na e-naslov: festival.diversity@gmail.com, prijavnico pa si lahko prenesete preko te povezave. Za dodatne informacije smo na voljo na zgornjem e-naslovu in ter na telefonskih številkah 041 759 136 ali 031 730 451.

Izvedba dogodka: Marta Grkman Repolusk, S.P., Vailina ter KUD KUFR, pod okriljem Kamfesta
FB stran DIVERSITY – express yourself: https://www.facebook.com/DiversityExpressYourself
FB stran KUD KUFR: https://www.facebook.com/kudkufr

 

Kamfest 2014 od 8. do 17. avgusta

Letošnji Kamfest bo že 11. po vrsti. Kot pretekla leta, tudi letos obljubljamo pester program za vse generacije in okuse. Uživali boste lahko v koncertih priznanih slovenskih in tujih bendov, se udeležili otroških delavnic in si ogledali lutkovne predstave, prisluhnili mladim, še ne uveljaljenim melodijoklepačem, navijali za svoje na različnih športnih tekmovanjih, si ogledali ulične in gledališke predstave, se objeli v kinu pod zvezdami in se smejali najboljšim slovenskim stand up komikom.

Festival z razgledom bo potekal od petka, 8., do nedelje, 17. avgusta, v desetih dneh pa se bo odvilo preko 50 dogodkov. Nekatera prizorišča že poznate, a ker je Kamfest mestni festival, vam bomo skušali odkriti tudi nekaj novih, skritih kotičkov Kamnika. Podroben program bomo objavili v torek, 8. julija, v popoldanskem času, do takrat pa spremljajte novičke na naši spletki ali na Facebooku.

Se vidimo!

 

Več informacij Piškotki so trenutno VKLOPLJENI. Izklopi piškotke (ni priporočeno)
Kamfest 2014 © Kulturno društvo priden možic. Tehnična izvedba spletne strani Webko.si - razvoj spletnih aplikacij 4net.