slo eng
OPOZORILO: Pregledujete spletno stran Kamfesta 2014!

Press

Goran Završnik, programski direktor festivala

Letošnji uvodnik pišem na starem stopnišču dvorca Katzenberg, ki je nekoč vodilo do jezera, medtem ko fantje za mano kosijo in žagajo zaraščeno travo in grmovje. Rojeva se novo prizorišče letošnjega Kamfesta, v skrivnostnem, večinoma zapuščenem kompleksu nekdanje Kemične industrije Kamnik. Prepričan sem, da smo odkrili do sedaj najbolj zanimivo, že skoraj eksotično prireditveno lokacijo v Kamniku, ki ima zapovrh še izvrstno akustiko. Ja, gledališki oder enajstega Kamfesta bo res nekaj posebnega, zato nam ne zamerite, da vam bomo za ogled treh odličnih gledaliških predstav prodali vstopnico. Vsa ostala prizorišča ostajajo dostopna vsem in vsakomur, razen koncerta letošnjih povratnikov, mednarodno prepoznavnega glasbenega kolektiva Laibach na Malem gradu. Prav lokacija v palaciju, na hribu sredi mesta, še vedno zagotavlja festivalu glavno prepoznavnost, razgled - takšen in drugačen.

Kljub temu, da smo kino na prostem premaknili na vedno gostoljubno dvorišče Osnovne šole 27. julij, nismo zapustili Zapric. Arheološke delavnice, potopisna predavanja, koncert kontraverzne pianistke Kaje Draksler in nočna vodenja po muzeju je dovolj razlogov, da letos obiščete prav vsa prizorišča. 
Plaža v Keršmančevem parku z družinskim programom, Samčev predor s popoldanskimi, letos večinoma športno obarvanimi prireditvami, zvečer pa na istem mestu biseri novejše glasbene produkcije. Vrača se tudi avtobus. Ne eden, trije bodo letos, drug za drugim, v njih pa se bo igralo, pelo in plesalo.

Razstava kamniške avtorice Nine Koželj bo na ogled na poti do Katzenberga, dvakrat vas bomo povabili na dvorišče za lekarno na Šutni, še večkrat pa na dvorišče Gostilne in galerije Majolka z izbranim jazz programom.
Kamfest ostaja. Trajnostno se razvija in kaže na neskončne možnosti, ki jih ponuja Kamnik z okolico. A za avgustovskim kulturno športnim cunamijem potrebujemo resne, stabilne turistične in kulturne organizacije, ki bodo na še toplo podlago postavile nove vsebine, privlačne za nas, ki v Kamniku živimo in za naše obiskovalce. Celotno področje KIK, za katerega je še do nedavnega veljalo, da vanj lahko vstopijo samo posvečeni, je priložnost, ki se pojavi enkrat na sto let. Pa predor pod Malim gradom, Keršmančev park, park Evropa, Stari grad, Velika planina, Šutna, stari Utok in še in še in še. 

Dobrodošli na Kamfest 2014, ki se bo s Kamnikom po Kamfestu zavlekel vse tja do konca avgusta!GORAN ZAVRŠNIK, 
programski direktor Kamfesta 2014

 

Akreditacije

Akreditacije festivala Kamfest omogočajo dostop do vseh prizorišč (z možnimi omejitvami s strani izvajalcev) festivala Kamfest in so namenjene novinarjem, fotografom snemalcem in drugim medijskim delavcem nacionalnih in lokalnih medijev.

Akreditiranje je možno preko elektronske pošte na info@kdpm.org, v prijavi pa prosim zapišite:
- ime in priimek akreditiranca
- medij, pri katerem dela
- dogodek, ki bi ga želeli obiskati (možna je tudi akreditacija za celoten festival)

Vljudno vabljeni!

 

Več informacij Piškotki so trenutno VKLOPLJENI. Izklopi piškotke (ni priporočeno)
Kamfest 2014 © Kulturno društvo priden možic. Tehnična izvedba spletne strani Webko.si - razvoj spletnih aplikacij 4net.