Še en uspešen dan Kamfesta je za nami. Raznolik nedeljski gasbeni program je poskrbel tudi za najzahtevnejše ljubitelje (dobre) glasbe.

Kot se za Kamfest spodobi, se je dogajanje začelo na otroškem delu Kršmančevega parka. Zavod Vitkar in KDPM sta s predstavo Cirkus na mesec poskrbela za dih jemajoče vratolomne vragolije plesalk na svili, obročih in na še čem. Otroci so se po predstavi razkropili po igrišču, njihovi stari pa so že pogledovali proti Glavnem odru, kjer je bilo vse nared za večerni koncert.

Da je bil Kamnik metropola dobre in raznolike muzike so najprej poskrbeli Jambinai iz Južne Koreje, ki so se pri nas ustavili med njihovo evropsko turnejo. Sprva nekoliko zadržani in začudeni obiskovalci so po prvih nekaj taktih z navdušenjem sprejeli skupino in jo na koncu nagradili z huronskim aplavzom. Z nadvse pozitvnimi občutki se je množica premaknila do Večernega odra, kjer jih čakalo nekaj povsem drugačnega, ampak vseeno izvrstnega - Darla Smoking sta na noge spravila tudi tiste, ki so morda začetek koncerta spremljali na pogrnjeni dekici ob robu festivalskega parka.

Za ljubitelje jazza je bilo poskrbljeno na Katzenbergu, kjer je trio Kukushai z razkošno glasbeno pripovedjo napolnil ušesa poslušalcev. Njihova eklektičnost jih je navdušila in jih niti pod razno ni pustila ravnodušnih. V Samostanu Mekinje je množica uživala v filmu Zbogom, Berlin. Po videnem jim je pustolovščina dveh najstnikov pustila kanček materiala za večerni razmislek.

Ponedeljek za vas pripravlja super program. Zato le pridite na Kamfest in poskrbite za vaše ušesne brbončice.