Kislo vreme organizatorjem ni prekrižalo načrtov za super izvedbo še enega dneva, polnega dogodkov in dobre glasbe. Grozeči oblaki so nad Kamnikom zlovešče izplunili nekaj kapljic dežja, mi pa smo pokazali zobe nazaj in nemoteno nadaljevali s programom.

Pred Otroškim odrom se je zbrala lepa množica otrok, ki so zvedavo spremljali predstavo Gledališča Fru-Fru - predstava Rozagroza in Plavalava je nastala v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Zaščiteni pred dežnimi kapljami so gledalci spremljali prigode Neže in Anžeta, ki sta se spopadala z vsakdanjimi otroškimi tegobami.

Tonska vaja na Glavnem odru je napovedovala večerni koncert najštevilčnejše zasedbe letošnjega Kamfesta. Mestna godba Kamnik je bila popolnoma v sozvočju big banda, v ritmih jazza, bluesovski harmoniji, najti pa je bilo tudi nekaj dixielanda. Koncert je s svojim glasom in stasom popestrila gostja večera - Silvana Nuhijeva, ki je s svojim prodornim glasom dvigovala dlake marsikaterega obiskovalca. Na Večernem odru so igrali Good Vibrations. Fantje in dekle so s samosvojim reggaejem in skajem zibali kolena vseh izgubljenih in najdenih duš, ki so se našle v skupni točki pred odrom.

Dogajanje na drugih punktih je bilo kljub pogledovanju v nebo izpeljano in posteženo vsem željnim dobrega programa, ki je bil v znamenju slovenskosti. Na Katzenbergu je imel Noah Charney Slovenologijo in je gostil tri fotografe, s katerimi se je pogovarjal o marsičem, v Mekinjah pa je Mestni kino Domžale pripravil Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo - slovenski film v režiji Mihe Kniflica.