Še malo in 14. festival z razgledom (letos ne na mesto, ampak samo na Alpe) bo pod streho. Petkov večer je na vsa prizorišča privabil veliko število obiskovalcev, ki so proste večerne ure preživljai ob pozibavanju ob taktih izbranih bendov, se smejali improvizatorjem ali pa so pregledovali produkcijo sedme umetnosti.

Na Otroškem odru je bila Pravljična ura babice Pra, ki sploh ne pričakuje tigraGledališče Unikat je najmlajše obiskovalce ponovno razveselilo, poleg tega pa so dobili namig, da naj v Keršmančev park pridejo tudi na zadnji festivalski dan, saj se otroško rajanje ob predstavah za nekaj mesecev umika iz parka.

Glavni oder so zatresli Srbi. Skupina Zaa se je pripeljala vse do Kamnika in na odru poskrbela za atmosfero eklektičnih glasbenih žanrov. Ljudje so jih z užitkom sprejeli in jim aplavdirali ter se po koncertu preselili pred Večerni oder. Čas je že bil, da tudi na letošnjem Kamfestu Večerni oder zatrese popolnoma lokalna zasedba. Fool Nation so žgali in po rockovsko zaključili letošnji program Večernega odra. Kot se za zaključni koncert spodobi, se ga je udeležilo veliko ljudi, med njimi precej tistih, ki so v park prišli samo zaradi kamniških fantov.

Festivalsko dogajanje se je s pospravljanjem stolov in projektorja po projekciji končalo tudi v mekinjskem samostanu, kjer se je odvrtel zadnji film letnega kina. Noro veselje je napolnilo dvorišče in kolona odhajajočih si je izmenjavala (pozitivna) mnenja o letošnjem filmskem programu, ki je na veliko veselje organizatorja skoraj vsak dan napolnil samostan.

Na Katzenbergu pa se je improviziralo, saj je dvorišče nekdanje upravne stavbe gostilo večer improvizacijske komedije. Na odru so se najprej predstavili člani mlade kamniške zasedbe ImproIgre, sledila pa je predstava dveh starih impro mačkov. Rok Bohinc in Sašo Stare sta ob spremljavi Gorana Završnika občinstvo navdušila s predstavo Duva Svva.