Kamfestovska šola

Čas in prostor: od 7. do 11. avgusta na Katzenbergu  

Cena: 190 eur

Tokrat bo kamfestovska šola potekala pred festivalom. Vračata se odlična mentorja florentinske produkcijske šole Helikos, Justin Durel in Alenka Marinič.

Gledališka delavnica - igra z larvalnimi maskami - je intenzivno izobraževanje na področju gledališke igre in principov igre z maskami. Udeleženci bodo na začetku delavnice spoznali osnovne prvine fizičnega gledališča, ki črpa iz zapuščine francoskega pedagoga Jacquesa Lecoqua. Gre za osnove fizične igre in igre preko telesa, ki so ključnega pomena za delo in igro z maskami in vključujejo osnove odrske prezence, vaje za artikulacijo in poglobljeno študijo igralskega telesa.

Po delu na osnovah bodo udeleženci nadaljevali z usvajanjem gledaliških principov, ki so pomembni za delo z gledališkimi maskami. Spoznali bodo, kako pristopiti k maski, se urili v tem, kdaj in kako maska preko igralca "oživi", in se poigravali z različnimi oblikami mask ter se učili, kako različne oblike mask vplivajo na igro. Sledila bo faza improvizacije, kjer bodo preko odrskih provokacij maske spoznavali v raznolikih gledaliških in dramatičnih situacijah ter skozi improviziranje še dodatno poglabljali znanje in veščino igre. Delavnica se bo zaključila s kratko javno predstavitvijo prizorov, ki bodo nastali pri improvizaciji.

Prijave na: hystericus.globus@gmail.com