V tretjem kamfestovskem dnevu smo se že navadili na ritem, ki ga zapoveduje kamniški festival. Prijetno nedeljo smo preživeli v družbi naših najmlajših ob ogledu predstave Jošta Jesenovca in Teje Bitenc: Dedek in vnuk. Festivalska pot Mobilnega odra nas je nato popeljala do ene najlepših lokacij festivala - na grad Zaprice, kjer smo se prepustili zvokom prekmursko-tolminsko-kraškega tria Širom, ki je poslušalce preko edinstvenega zvoka, ki je kombinacija klasičnih, tradicionalnih in ročno izdelanih glasbil, popeljal v divje, glasbenoeksperimentalne vode.

V nedeljski večer so nas popeljali že konkretno uveljavljeni slovenski MRFY. Na spletu je bilo zaslediti opis, ki bolje ne bi mogel opisati občutkov ob njihovem koncertu: »Tisti občutek, ko te uvodna skladba albuma po desetih sekundah zaustavi pri tem, kar počneš, te preseka in vse, kar ti še ostane, je, da ji aktivno prisluhneš do konca trajanja. To je zvok skupine MRFY«. Bolj se ne bi mogli strinjati.

Kot se za večer kakovostne glasbe spodobi, smo ga zaključili s koncertom prav zares domačih Spock studios, ki so nam odprli zvočni prostor in približali repetitivno plesno elektroniko in nam subtilno nakazali rockersko surovost.
 
Prvi kamfestovski vikend je za nami in pričenja se nov festivalsko obarvan teden, poln izzivajočih predstav, glasbenih poslastic in performansov, ki širijo naša obzorja.

V ponedeljek, 13. avgusta 2018, tako ne zamudite:
✖️ 17.00 v Keršmančevem parku: družinsko športno-ustvarjalno dogajanje - Diversity in KUFR sejem

✖️ 18.00 na otroškem odru: Lutkovno gledališče FRU-FRU: Obisk dr. Eka (lutkovna predstava)

✖️ 18.00 na Mobilnem odru na vrtu Frančiškanskega samostana: Gregor Čušin: Nepopolne rime: Zverzirane zgodbe Stare zaveze (monokomedija)

✖️ 20.00 na glavnem odru: Canzoniere Grecanico Salentino (mediteranski etno)

✖️ 21.00 v Kinu kamfest v samostanu Mekinje: Prebujanja (komična drama) *ob 19.30 se prične pogovorni večer, ki ga bo vodil Noah Charney.

✖️ 21.00 v sklopu gledališkega programa na Katzenbergu: IMPRO KAMFEST: Internacionalni impro jam z mednarodnimi gosti in domačimi zvezdami improvizacijskega gledališča

✖️ 21.30 na Večernem odru: Olfamož z Olfamoštvom (brezkompromisna neprilagojenost)