brezkompromisna neprilagojenost (vse)

Hupam, da ste dobro je projekt Olfamoža oziroma Andreja Fona, v katerega je združil glasbenike različnih provinc, ki jim je skupna ljubezen do improvizacije. A njihov produkt je bolj slovenska popevka v najboljšem smislu besede kot pa zvočno in strukturno raziskovanje in vivo.

Olfamož je namreč pesnik kot ga slovenska popularna glasba ni imela od prelomnih izdaj Marka Breclja, Ivana Volariča Fea ali Svetlane Makarovič.

S poudarjenimi nadrealističnimi aluzijami in trojnimi pomenskimi obrati Fonove pesmi kličejo po manj vratolomni glasbi, kot jo člani orkestra med drugim prakticirajo v svojih projektih. Kar ne pomeni, da se v enournem nastopu ne trgajo z verig. Tako dobimo z ničem sprijaznjen šlager prešpikan s psihadeličnim kanonom, protipedofilski krik in vik, afro-beat z vpogledom v industrijsko špijonažo, samomorilsko vinjeto, skico semnja ničevosti, živo post-kapitalistično moro, buñuelovski blues in še tone mikro filmskih scenarijev, ki izvabljajo smeh na nepričakovanih ovinkih. In vendar na poskok.

Vstop prost!
 
Pokrovitelj Večernega odra je Študentski klub Kamnik.