10 najnovejših kamfestovskih zapovedi

  1. Če ob branju programa naletiš na tebi (še) neznane izvajalce, uporabi svetovni splet in se razglej. Kamfest je festival z razgledom.

  2. Moderno in všečno je, da na Kamfest pridete peš, s kolesom ali javnim prevozom.

  3. Večina letošnjega festivala je postavljena v staro mestno jedro. Notranje ceste bodo zaprte, brez težav pa boste lahko uporabljali parkirišča pri nekdanjem DM-u, okoli Doma kulture Kamnik, za Občino in okoli Malograjskega dvora, okoli Utokove jame, pri nekdanji Metalki, okoli Toma Brejca in Glasbene šole, na Novem trgu, pri športni hali na Šolski ulici pa tudi ob stadionu. Če ste prebrali tretjo točko do konca, preberite še enkrat drugo točko od začetka.

  4. Koncerti v mekinjskem samostanu imajo vstopnino. Podprite festival tako, da si privoščite vsaj enega od sedmih koncertov v izjemnem okolju. Prosimo, ne izrabljajte poznanstev s posameznimi člani ekipe za prost vstop, ker večinoma ne znamo reči NE!

  5. Domače živali pustite doma ali v hlevu, oziroma uporabite kvalitetno krajšo sprehajalno vrvico. Jahanje konjev, kamel in nojev na festivalskih prizoriščih je tudi letos nezaželeno.

  6. Kamfest poleg odrskih prizorišč ponuja tako imenovan DDV program – Dogodke z Dodano Vrednostjo. Zaradi včasih premikajoče narave tega programa se lahko zgodi, da boste morali izvajalce sem ter tja poiskati po mestnih ulicah. Naj vam bo to v veselje, ne v breme.

  7. Bodite pozorni na dnevne objave na festivalskih socialnih omrežjih o morebitnih spremembah programa, do česar si pridržujemo vso pravico.

  8. Bodite prizanesljivi do gostinskega osebja, še posebej do začasno najetih, neizkušenih in slabo plačanih dijakov in študentov.

  9. Če je potreba neizogibna, uporabite javno stranišče na avtobusni postaji oziroma plastične dixije, razporejene po mestu. WC-ji v gostinskih lokalih so namenjeni njihovim gostom.

  10. Ob sobotah in nedeljah vlak v in iz Kamnika še vedno ne vozi. Tako pač je. Imamo pa Kamkolo, ki gre hitreje in dela vsak dan.

 

V času kulturnega festivala Kamfest 2019 od 9. do 17. avgusta bo zaradi potreb prireditev spremenjen vozni režim v centru Kamnika. Tako bo vsak dan v času festivala med 17. in 24. uro Glavnem trgu pri stavbi sodišča postavljena cestna zapora, zaprt pa bo tudi vhod v center mesta s strani Kolodvorske ulice. Obvoz bo za stanovalce Zapric, Streliške in Kolodvorske ulice bo potekal v smeri Pot na Poljane–Frančiškanski trg–Samostanska ulica–Kolodvorska ulica. V času obvoza bo na Kolodvorski spuščen dvižni  stebriček.

Zahvaljujemo se za razumevanje, za vse morebitne nevšečnosti, ki Vam bi jih spremenjeni prometni režim morebiti povzročil, pa se Vam iskreno opravičujemo in Vas hkrati prosimo za potrpežljivost v času festivala.