Nabito polno dvorišče pro Korobaču, kamniškem originalu, je sinoči dokazalo, da meščani Kamnika znajo uživati tudi v precej neslanih šalah. Na Večeru črnega humorja je namreč bohtelo od cinične politične nekorektnosti in huronsko smešnega temačniškega sarkazma. Oboje tako ni odvrnilo ljudi, da se ne bi zabavali in pokali od smeha.

V centru je festivalski dan minil v znamenju muzikaličnega prepleta različnih žanrov in izvajalcev. Za Veroniko je Katja Šulc poskrbela za čudovito glasbeno izkušnjo, v samostanu so na svoj račun prišli ljubitelji jazza, saj je Gregor Ftičar Trio Clock poskrbel za intimno poslastico tovrstnega glasbenega pristopa. V Parku mladih pa se je odvil glasbeni spopad med mladimi kamniškimi bendi. Po koncu v parku ni bilo videti posledic krvoločne bitke, so bili pa obiskovalci navdušeni nad mladimi izvajalci, ki so uživali v preigravanju.

Za najmlajše je popoldne poskrbela Čupakabra, knjige je bilo ogoče listati v "mobilni" Knjižnici Franceta Balantiča, na sejmu Diversity pa je bilo mgoče kupiti kaj prav posebno unikatnega, medtem ko se je sredi ceste publiki predstavljal PK Šinšin. Ljubitelji filma so tudi sinoči prišli na svoj račun, sredi Kamnika se je vrtela letošnja zmagovalka oskarje - Zelena knjiga. Na južnem zidu smodnišnice je potekala prav posebna otvoritev; Nina Koželj je razstavila prav posebno "festivalsko" elektrificirano inštalacijo - Dama, ki kaže opozarja na kreativne možnosti, obenem pa lahko prav zagrizeno strese in zbudi.

Predzadnji dan letošnje edicije Kamfesta bo glasen in nekompromisen, bo vihrav in humoren. Bo tipičen kamfestovski petek. Plesna šola Kazina se bo najmajšim predstavila s prestavo Oni, sledile bodo še delavnice s PK Modum. Na Kamfest se vrača Gregor Čušin, tokrat s prav posebnim evangelijem, ki ga bo predstavil na vrtu franšičkanskega samostana, za glasbo bodo na Mestnem odru poskrbeli Nikki Louder in Chinna Traffic, za prav posebne rock ritme bodo za samostansim zidovjem poskrbeli Orleki. Vmes lahko zavijete na Kul petek ali pa si pogledate Gajin svet.