Sinoči se je v La Piñati z Impro dvojkami končal tudi štiridnevni mednarodni impro festival - ImproKamFest, ki je v Kamnik privabil precejšnjo množico obiskovalcev. Improvizirana predstava Big Bend pa je v Domu kulture Kamnik predstavljala češnjo na vrhu letošnje festivalske impro torte in obiskovalcem prikazala noro dobre improvizatorje in njihove vrline ter na tem koncu še ne videne impro formate.

Sicer pa je letošnji festival z razgledom (na Alpe, mesto, različne glasbene žanre) je zakorakal v drugo polovico. Sredin nekoliko hladnejši avgustovski večer je na prizorišča privabil lepo število obiskovalcev, ki so proste večerne ure preživljai ob pozibavanju ob taktih izbranih bendov, se smejali improvizatorjem ali pa so pregledovali produkcijo sedme umetnosti.

Na Otroškem odru so svoje vratolomnosti prikazali cirkusanti Cirkusa na Mesec, ki so jemli dih mlajšim in starejšim obiskovalcem. Med različnimi dogodki z dodano vrednostjo so poznopopoldansko postavljanje platna in tonske vaje napovedali večer neslutenih zvočnih dogodivščin. 

Zbranim je blagozvočno magijo pričarala Severa Gjurin skupaj z Urošem Rakovecem in Dejanom Lapanjo, ki je še dolgo po koncu odmevala med mekinjskimi zidovi. Udarnejše pa je bilo v centru Kamnika, kjer so svoje muzikalične sposobosti prikazali Haiku Garden in na Mestnem odru pripravili pravo poslastico, ki so jo obiskovalci zaužili s slastjo.

Praznični četrtek v Kamnik prinaša nekoliko bolj umirjen program, ki pa zato ne bo nič manj alternativen. V centru po prepevala Katja Šulc, v samostanu pa bo poslastico jazzovske glasbe predstavil Gregor Ftičar Trio Clock. Za najmlajše bo poskrbela Čupakabra s Cirkusom Kolibris, v Parku mladih se pripravlja spopad neslutenih razsežnosti med kamniškimi bendi, ki bodo svoje rane lahko lizali med Zeleno knjigo na Glavnem trgu. Še en močen likovni dogodek se bo odvil n južnem zidu smodnišnice, kjer razstavlja Nina Koželj in bo mogo videti Damo, ki kaže. Mobilni oder se po zopet prestavil - tokrat h Korobaču na Večer črnega humorja. Politična nekorektnost, popolnoma neslane šale,sarkazen in cinizem so zagotovljeni, zato ne hodite tja, če ste mlši od 16 let ali pa prehitro zamerite.