Z veliko sobotno zabavo se je sredi Kamnika nadvse uspešno končal 16. poletni kulturni festival Kamfest.

Veliki mestni žur se je pričel s klovnovsko prestavo Kolesar, se nadaljeval s PK Modum, pozno popoldne pa je s priplutjem bArke na Glavni trg obljubljal večer, ki ga ne bo lahko pozabiti. Priložnstni bend je na ladji poskrbel za ušesne brbončice obiskovalcev, ki so kasneje na Mestnem odru uživali v nastopu zasedbe Leni Kravac. Bolj ko se je ura bližala enajsti zvečer, več ljudi je rajalo ob poznanih hitih - v Parku mladih so se obujala 90., na Glavnem trgu pa 70. leta. Vzdušje je nadgradila še velikanska disko krogla, pod katero se je oblikovalo veliko plesišče. Poskakajoči obiskovalci so s plesom pospremili Kamfest h koncu in obljubili, da se vrnejo naslednje leto - z barko ali pa brez nje.

V devetih dneh se je po celem Kamniku, ki je gostil 9 različnih prizorišč in odrov letošnjega festivala, zvrstilo okoli prek 80 različnih dogodkov. Lepo vreme, ki nam je bilo skoraj ves čas festivala zelo naklonjeno, je v mestno središče, mekinjski samostan in v različne kamniške kotičke, ki jih je med festivalom odkrival Mobili oder, privabil res veliko število obiskovalcev, ki so uživali druženju, predstavah in najrazličnejših koncertih.

Veseli nas, da festivalskemu vrvežu skoraj ni bilo videti konca. Kamfest je z bendi božal (ter včasih popraskal) ušesa, gostinci so skrbeli za želodce in grla, knjižnica za možgansko telovadbo, Diversity sejem ter predstave za male in velike pa za oči zvedavih obiskovalcev. S festivalom naprej živi mekinjski samostan in ostali mestni kotički, ki so dober teden živeli preplavljeni v znamenju največjega poletnega festivala v širši regiji.

Po devetih dnevih raznovrstnega kulturnega programa lahko glede na obisk in vtise obiskovalcev rečemo, da je Kamnik žaljan tovrstnega dogajanja, ki ne krepi le slušnih, temveč tudi druge čute in pripomore h krepitvi kulturne zavesti Kamničanov in Kamničank, za nameček pa še širi obzorja vsem generacijam. Vsekakor upamo, da bo Kamfestova barka še naprej tako dobro plula kot sedaj, če ne še bolje. Predvsem z velikim doprinosom in pomočjo lokalne skupnosti ter obiskom od tod in drugod si Kamfesta pač ni mogoče predstavljati.

Se vidimo prihodnje leto!