Včerajšnji koncert Rudija Bučaja in Istrabenda na Samostanskem odru je navdušil zbrano množico, ki je navdušeno spremljala nastop, se obenem pozibavala in si mrmrala istrske melodije. Skoraj nabito polno prizorišče mekinjskega samostana je tako sinoči dišalo po ozkih primorskih tlakovanih ulicah, morju in soli.

Sicer se je pa včeraj festival pričel že dopoldne, ko je del festivalske ekipe dan polepšal članom Dnevnega centra za gibalno ovirane osebe, ki so zanje pripravljen program spremljali z velikim veseljem. Obenem se na Usnjarski ulici v dnevni sobi Društva Makadam ta teden med 10. in 12. uro odvijajo dopoldanske poletne ustvarjalne delavnice, na katere so še prav posebej vabljeni najmlajši.

Popoldansko dogajanje je začela pripovedovalska delavnica Brede Podbrežnik Vukmir, najmlajšim pa je popoldan popestrila predstava Po klobuk Andreja Tomšeta. Ko je slednji ob pomoči gledalcev klobuk dobil nazaj, je Glavni trg zaživel v breake ritmih Plesnega kluba Modum. Dogajanje se je včeraj preselilo na Zaprice, kjer je svoj performans izvedla Irena Z. Tomažin, še prej pa je bila na sporedu otvoritev razstave Oliverja Pilića. Za nameček so zvečer obiskovalci lahko kljub nekaj oblakom gledali zvezde. V mestu je bilo mogoče prisluhniti fusion jazz zasedbi Full Moon Collectve, se pridružiti Živi knjižnici in si ogledati film Ne bom več luzerka. Super improvizacijski program z Malo (z)mešano na žaru in festivalsko produkcijo, ki je nastala pod vodstvom Pauline Calmé, pa se je odvil tudi v Domu klulture Kamnik.

Današnje dogajanje bo v znamenju improvizacijskega gledališča, najprej bo na sporedu otroška impro predstava Didl Dadl Dum, zvečer pa v Domu kulture Kamnik sledita še dve, v eni od njih - v Impro kvizu - bodo nastopajoči morali celo razmišljati. V Parku mladih se bo mogoče pomeriti na turnirju taroka, na sporedu bodo konceri Drajnarjuvih vampovSlavka Ivančića ter Samih bab, na sporedu bo pa tudi izvrstni hrvaški film Comic Sans.

Napoved sicer ne kaže najbolje, ampak Kamfest zaradi dežja in podobnih vremenskih neprilik ne odpade. Zato priporočamo, da danes na festival pridete s palerino, lahko pa tudi z dežnikom.