Še malo in 16. Kamfest bo pod streho. Včerajšnje popoldansko nebo je grozeče izpljunilo nekaj dežnih kapelj, kar pa niti pod razno ni zbegalo organizatorjev, da ne bi pripravili še enega super festivalskega dneva, ki je na prizorišča širom Kamnika privabil veliko število obiskovalcev.

Za prvi highlight dneva je poskrbela Plesna šola Kazina, ki se je kamniški publiki predstavila s predstavo Oni. Plesne akrobacije so sredi Glavnega trga publiko pustile odprtih ust in požele huronski aplavz. Hkrati pa so najmlajši dobili namig, naj se na Otroški oder odpravijo še na zadnji festivalski dan. Večerno dogajanje v mestu je na vrtu frančiškanskega samostana pričel Gregor Čušin z Evangelijem po Čušinu in nasmejal pisano množico obiskovalcev.

Medtem ko je bilo mogoče dušo privezati na Kul petku, so na Mestnem odru rohneli in glasno igrali lokalci - China Traffic in pa Nikki Louder so na Kamfestu zopet nadušili, predvsem tiste, ki so v mesto prišli prav zaradi obeh skupin. Enkrat vmes je bilo zopet mogoče plesati s PK Modum, obiskovalci pa so bili nenadejano postreženi še z zastonjsko kovino - Free Metal je spontano vzniknil sredi Samčevega predora in tam nekje kasneje tudi poniknil.

Z dobro zabavo se je sinoči zaključilo tudi dogajanje na Samostanskem odru. Zasedba Orlek je opravičila svoj sloves in zbrani množici več kot popestrila petkov večer. Kolona odhajajočih si je izmenjevala (pozitivna) mnenja o programu, ki je na veliko veselje organizatorja skoraj vsak večer dodobra napolnil samostan. Sinoči se je končal tudi filmski program, v centru je minil v znamenju Gajinega sveta, ki je privabil veliko družin in zasedev domala vsak kotiček Glavnega trga.

Čeprav se nocoj letošnji Kamfest končuje, ekipa nikakor ne počiva. Od jutra je na Glavnem trgu na ogled postavljena prečudovita zbirka značk Mira Kaplje, ki šteje preko 60.000 primerkov. Popoldne se bo na Otroški oder pripeljal Bufeto kolesar, dogajalo se bo tudi v Parku mladih - tek smeti in Trash hits objubljajo ekološko obarvano zabavo, v Domu kulture Kamnik pa bo na sporedu prav poseben kamfestovski stand up. Večerna bArka pa bo sredi mesta najavila poseben žur, ki ga za zadnji dan pripravljajo eni in edini Leni Kravac.

Žur bo; krogla že stoji, zato nikar ne omahujte. Pridite na Kamfest!