Sinoči je središče Kamnika za devet festivalskih dni zavzel že 16. poletni kulturni festival Kamfest – največji tovrstni dogodek v širši regiji. Organizator Kulturno društvo Priden možic bo skupaj s soproducenti skozi mestna vrata pripeljal preko 60 žanrsko izjemno pestrih dogodkov.

Ob otvoritvi sta veliko zabave, dobre volje in festivalskega vzdušja zbranim zaželela direktor festivala Rok Kosec in župan občine Kamnik Matej Slapar. Slednji je poudaril, da veliko Kamničanov in Kamničank med festivalom ostaja doma in ne gre na dopust. Na tak način je vse zbrane povabil, da se na Kamfestu družijo in uživajo v koncertih in drugih festivalskih dogodkih.

Včerajšnje dogajanje se je začelo na Otroškem odru, kjer je najmlajše navdušila Čupakabra in cirkuški Gusarji, iz parka Evropa pa je dišalo po Kul petku. Na Glavnem trgu je zaigrala pihalna Godba Stranje, Mestni oder za Kavarno Veronika pa je otvorila hrvaška zasedba Veja. Poleg tega so se oiskovalci lahko sprehodili po sejmu Diversity, prebrali knjigo in uživali v nogometih vragolijah Ženskega nogometnega kluba Radomlje.

Festival se nadaljuje tudi danes, ko se bo začelo dogajanje na Samostanskem odru, ki ga bo odprl legendarni Janez Bončina Benč. Prostora na dvorišču mekinjskega samostana je dovolj, sedišča so tudi na voljo, ne bo pa odveč, če s sabo prinesete kakšno dek'co. V centru Kamnika bo na ogled postavljena predstava Ješ, jež?, za glasbo bodo na odrih poskrbeli Manca Berlec ter Duo Aritmija in Miha Erič. V parku Evropa bo vzklil Park mladih z DJ programom, poleg tega pa bo v Galeriji Pogled otvoritev razstave Pogledi. Vsekakor je najti dovolj zanimivega za vse strukture obiskovalcev.