Prvi kamfestovski vikend se je sinoči zaključil z izjemnim avdio-vizualnim nastopom Tadeja Droljca in Elíasa Merina, ki sta na tokratnem Kamfestu na Glavnem trgu v Sloveniji premierno predstavila projekt Synspecies.

Na Otroškem odru je zbrane navdušila žonglersko-akrobatska predstava Lavorji, večer pa je postregel z velikim številom dogodkov. Sredi mesta smo lahko spremljali požiranje ognja in le-temu podobne ognjene vragolije. V Parku mladih se je plesalo, na Mestnem odru pa uživalo v nastopu hrvaške zasedbe Svemirko. Samostanski oder je zbrano množico navdušil z Janezom Dovčem & Sounds of Slovenia. Koncert je dve uri razvajal ušesa vseh, ki so se povzpeli do Mekinj in tam uživali v izjemni glasbeni izkušnji.

Sinoči se je začel tudi ImproKamFest, ki bo trajal vse do srede. Otvoritvena improvizacijska tekma med Slovenijo in Svetom pred Domom kulture Kamnik je bile uvertura v večer spontanih songov, ki so potekali v La Pinati.

Današnji ponedeljek bo postregel z obilico dogodkov in razlogov za dobro festivalsko vzdušje. Breda Podbrežnik Vukmir danes začenja s pripovedovalsko delavnico Zgodbe iz mojega žepa, na Glavnem trgu pa bo mogoče sodelovati tudi na Živi knjižnici. Otroke bo razveseljevala predstava Po klobuk, v Medobčinskem muzeju Kamnik je na sporedu otvoritev razstave Oliverja Pilića. Mobilni oder se bo danes preselil na Zaprice, kjer bo nastopila Irena Z. Tomažin. Pri Domu kulture Kamnik se bo nadaljeval ImproKamFest, v centru in njegovi okolici pa spontan DDV program. Na Samostanskem odru bo dans nastopil istrski šarmer Rudi Bučar in zbranim prinesel nekaj morskega vzdušja.

V Mekinjah se nocoj pričakuje precejšnje število obiskovalcev, zato vas naprošamo, da svoje jeklene konjičke parkirate v centru - pri Domu kulture Kamnik ali stadionu.